• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "A year from now you'll wish you'd started today"

  Efter gårdagens tävling med Pärla så satt det himla bra med en helt underbar barbackatur i byn på 50 minuter. Seriöst, hon var så himla fin! Red faktiskt på pelhambettet för första gången barbacka idag. Då när jag köpte det så red jag med det i nästan en vecka för att känna hur och vad som hände, kan man säga. Därefter så använde jag det någon då och då, och sedan tänkte jag att jag ville vänja oss av det och sedan dess har det bara hängt där det har hängt. Förutom förrförra helgen då min syster fick prova att rida henne på det. Men idag ville jag alltså rida på det och barbacka. Hon brukar i och för sig vara fin barbacka, men det var kul att känna när hon var ytterligare lite finare. Vi rullade mest på i början, men sen bad jag om lite övergångar och då blev det riktigt bra med bjudning i henne.
   

   
  Därefter var det Aleccis tur. Det blev lite av en nypremiär med att rida runt i byn då vi bara har ridit på grusvägen "där upp" nu det senaste. Barbacka. Och ja, vad ska man säga. Hästapållen är ju lättlärd iaf, haha, för hon "visste" mycket väl vart vi skulle vända - trodde hon. Så hon vände runt en gång och försökte även vända en gång till, men sen var det inga problem. Hon var inte så himla tittig faktiskt med tanke på att det händer ganska mycket där nere nu (husrenovering bland annat) och så började det skymma också. Vi rullade på i trav och galopp. En gång drog hon iväg ordentligt men det är för att hon typ hatar en korsning där nere som äter glada bruna hästar, men det var bara att sitta tillbaka och bryta av en bit längre fram. Vi var bara ute i 40 minuter, men det kändes ganska lagom.
   
  Jag skrev ju här om dagen att det var otryggt att sitta där uppe. Men nu när vi bara har ridit (/åkt) barbacka så känns det mycket, mycket, mycket bättre! Jag vet att jag trodde mig ha besegrat känslan en annan gång typ i somras eller när det var. Men det kom tillbaka igen nu nyligen och därför tänker jag inte påstå mig ha kommit över det. Men med tanke på de senaste dagarna så är jag helsäker på att det, med ännu mer barbackaridning, snart kommer vara ett minne blott! Så himla skönt!
   
  Det är ju bara att ta tag i saker som tidigare har skrämt än. Även om det kan vara svårt eller jobbigt att just börja så kommer man inte undan. Texten på bilden nedan säger så himla mycket, read it - do it.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.