• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Träningsvärk i baken

  Så var det det där med att "padda". Att sluta svanka, att göra rätt och framför allt börja i rätt ände. Min ände. Jag har kämpat som tusen med rumpan och magen nu det senaste och ärligt talat - det känns! Jag har sådan sjuk träningsvärk i baken! Har aldrig varit med om något liknande under alla dessa år som jag har åkt häst. Seriously!
   
  Tänkte bara säga det, haha. Känns så konstigt på något sätt. Men det är ett bevis på felridning och att jag nu använder även den delen. Mycket att tänka på där uppe, och varförvarförvarförvarför börjar ridskolan i fel ände för när det ska läras ut ridning (=åka häst)?! Det hade varit så mycket lättare om man fick lära sig rätt från början. Men icke, här ska hästarna kröka på nacken och sporrarna ska trumma i magen samtidigt som man ska dra tillbaka axlarna(?!) och träna upp sin svankförmåga - tydligen. Inte konstigt man får ryggvärk alltså. Nepp, nu ska här jobbas med kroppskontroll och medvetenheten.
   
  Vi ska laga våra kroppar av ridningen, inte skada - gäller både häst och ryttare. Det kan bli bra det här!
   
  Trodde jag var ensam i hela Småland (typ...) att följa, läsa och försöka på egen hand snappa upp och härma för att lära mig rida via delvis hjälp och riktlinjer från Lindah (och andra i gruppen) - men så fel jag hade! Vi är i alla fall TVÅ just nu och då krävs det bara intresse från minst två till så kan vi nog se till att få oss en äkta lektion också. Hoppas, hoppas det blir något framöver! Vore SÅ NYTTIGT att få lära sig. :]
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.