• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tänk om...

  Jag har tänkt en tanke. Nu finns det inget som helst rimligt eller på annat sätt verklighetstroget i detta då Aleccis dels är för gammal, dels olydig, inte heller helt okomplicerad på hinder samt hon är fortfarande lättstressad och kan få lite hjärnspöken ibland (även om det är sällan). MEN, om man leker med tanken, så lyder frågan såhär:
   
  Om jag, mot förmodan, skulle få ett bra bud på henne, skulle jag då sälja henne?
  Ur ekonomisk synvinkel
  Pengar är alltid pengar, och för pengar kan man köpa saker. För mer pengar kan man ofta köpa "bättre" (definieringsfråga) saker osv. En yngre, "bättre" häst, bättre förutsättningar osv. Jag vet inte. Hade det bara varit en ekonomisk fråga, så kanske. Kanske, kanske inte. Men nu handlar det inte bara om ekonomi.

  Ur utvecklingssynvinkel
  Ska vi snacka utveckling så, visst, en mer klar tävlingshäst kan ge mig som ryttare två pedaler och en ratt; gas, broms och sväng. Jag snackar om en läromästare - men är det verkligen vad jag vill ha? Nej, jag vill ha lite att jobba tillsammans med. Ta ett steg i taget. Även om Aleccis har gått högre så är hon i nuläget nere på en väldigt basic och låg nivå, precis som jag. Hoppning är en färskvara, oja. Men nej, det känns ärligt talat inte alls lockande med en färdig häst. Not at all.
   
  Ur motiveringssynvinkel
  I stallet är jag varje dag, där inte bara rider jag utan precis som alla andra så blir det mycket "kringtid" och andra stallsysslor ska göras. Det är en fråga om motivation. Det ska locka att vilja åka ut. Man ska vilja ut och frysa tillsammans med sin kamrat. Så mycket tid lägger vi i stallet och kemin är väldigt avgörande. Nej, jag känner inte att jag på någon av punkterna egentligen vill ha någon annan häst.

  Sen kan man alltid prata rena känslor. Jag tycker om Aleccis. Mycket. Väldigt mycket. Hon är en väldigt vänlig häst som inte bara är väldigt glad och pigg att rida - hon är framför allt förbytt efter denna relativt korta tid hon har bott hos mig. Det är en annan häst! Vi tar ett steg i taget, och ibland backar vi lite. Men vi kämpar tillsammans. MEN, kommer jag till den punkten då jag måste välja - då väljer jag inte Aleccis av mina båda hästar. Men jag väljer inte heller bort henne (förrän den dagen det inte finns något annat alternativ).
   
  Hur tänker ni i liknande frågor? "Allt har ett pris" brukar det heta;
  har din häst ett pris? Skulle du sälja om det skulle dyka upp ett bra bud?


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.