• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sista skoldagen denna vecka

  Torsdag. Betyder mer släpbackning (antar jag) och ingen landsvägskörning idag vad jag vet. I tisdags var vi ute och körde och var då i Nässjö och snurrade runt och körde i olika varianter av cirkulationsplatser, den ena värre än den andra! På ett ställe skulle man ut och låna hela motsatt körbana innan man körde in för att få med släpet genom cirkulationsplatsen. Och trots att man gjorde det, så var det på håret att man klarade sig förbi en av skyltarna. Helt sjukt vad trångt det är byggt ibland alltså! Personbilarna vet inte hur enkelt de har det, haha!
   
  På ett annat ställe, en mindre men mer "normalbyggd" cirkulationsplats så behövdes det inte låna något, men höll man inte ut maximalt överallt så skulle man återigen komma nära skylten. Det är så nära så det skulle absolut aldrig få plats ens något så "litet" som en bakspegel för det skulle gå emot.
   
  På ett tredje ställe, ett övergångsställe med refuger från en skarp böj åt vänster så var det återigen hålla ut, sen i mitten alltså på själva övergångsstället fick man göra en "knyck" ut mot höger för att ta sig igenom och därefter hålla ut för det kom en skarp böj åt höger. Det är ju inga problem bara man göra rätt. (Fast det är jääävligt nära, haha.) Det är ju en sak när läraren säger "håll ut här, tänk på det, gör si gör så" - men när man sitter där själv?! Kan bli spännande och hej vad det lär bli felbedömningar. Måtte det finnas utrymme i sådana situationer. Men det är som de säger: "räkna alltid med ,och kör som om att alla cirkulationsplatser är överjävliga", ungefär. Kör man alltid som att alla är smala och mer eller mindre dumt byggda så har man utrymme när man kommer fram och visar det sig att det fanns plats när man väl är framme så har man helt enkelt ännu mer plats bara.
   
  Mycket snack om skolan blev det nu, men det blir lätt så när man lägger mycket tid där.
   
   
  Efter skolan ska hästarna ridas och jag vet inte exakt hur det blir då vi ska bogsera ner en bil till skroten också. Kan vara så att det blir senare än tänkt, men jag räknar med att båda ska gå och det blir inte roligare än det som finns tillgängligt; byn, eller möjligtvis skogen? Bara de får komma ut och röra på sig så är jag nöjd.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.