• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Scourier - nej tack sa A

  Red Aleccis på det där scourierbettet idag och njae, helt plötsligt kändes det inte som hon trivdes på det längre. Tidigare har det lätt varit det av de tre olika "tränsbetten" (det ingår inte riktigt i den kategorin, men det är inget hävstångsbett iaf) som hon har tyckt bäst om. Men idag kändes det inte bra alls. Själva ridningen var det inget större fel på, utan hon kändes helt okej. Okej för att inte rida på pelhammet i alla fall.
   
  Eftersom jag har hittat en bättre ridning nu så ville jag prova att plocka bort pelhamet och istället tänkte jag då att scourier vore en bra idé, som då är det mest skarpa av de milda betten jag äger. Det gick bättre än förväntat i början, sen tappade jag bort mig och ridningen lite i mitten men så gick det bättre i slutet igen. Men jag vill inte använda det längre.
   
  Hon gick inte superdåligt på det, men den där känslan när det inte längre är så bra som det tidigare har varit - inte på ridningen utan just bett-delen. Det är faktiskt skönt att känna när det är fel! Framöver blir det att variera mellan det tredelade och det anatomiska tredelade bettet istället, och så lägger vi detta på hyllan.
   
  Rundan i sig var ändå okej. Tyvärr blev det bara 45 minuter men det är så svårt att rida kringelikrok och det blir lätt att man följer vägarna, svänger in här och där, och möjligtvis tar en extra tur bara fram och tillbaka. Men sen är det liksom slut. Man vill ju inte hålla på och nöta fram och tillbaka-ridning på en raka hur många gånger som helst heller. Jaja, det kändes bättre än vad jag förväntade mig (är så svårt att förklara, men såhär då: Aleccis gick bra, sökte sig fram/ned, försökte arbeta på - så ridningen i sig var det inget större fel på, men bettet kändes inte hundra. Hon visade det några gånger). Jag har fått blodad tand att försöka rida henne mer på dessa bett nu när jag har kommit in i lite bättre ridning.
   
   
  Innan Aleccis så tog jag och Pärlis en dressyrtur. Det gick för det mesta bra, men det gäller att jag verkligen koncentrerar mig, håller fokus, anstränger mig osv. Ni vet hur det är! Men hon är himla mjuk och fin i kroppen faktiskt :) Kämpade på bra gjorde hon också, och hon var så nöjd efteråt. Och rätt trött som i mentalt trött. (Jag tror minsann att jag börjar komma åt henne litegrann ibland). Två sekunder senare så har hon återhämtat sig och gräver bland godispåsarna i soporna. Den där godisgrisen alltså..! Vi var ute i en dryg timme och det var ett bra pass ändå. Hade varit intressant att starta en klubbdressyr med henne, men vi rider inte "få-mycket-poäng-dressyr" utan jag kämpar och sliter med att börja i rätt ändå först. :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.