• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Så var det ny dag

  Firar lördagen med alarm på telefonen (behöver jag nämna att det blev rätt sent igår? = trött som vanligt). Hästarna ska ridas. Aleccis och jag ska bli kompisar igen och därför blir det pelhamet igen. #blandadekänslor Pärlis är jag sugen på att jobba från marken och typ tömköra, men vet inte om det blir just idag. Beror väl på. Förresten så snöade det ganska ordentligt igår och ja, snösulorna är på plats under samtliga hovar men jag har dessvärre inte köpt några broddar än. Räknar med att det är ridbart på vägarna så med andra ord blir det ridning även med Pärla idag.
   
  Stressar därefter in och duschar, byter om och äter som vanligt för att sedan jobba resten av eftermiddagen och kvällen. Om jag har tur kan jag tigga till mig några varv på stan efter jobbet sen så det blir lite helgstämning. Söndag bjuder på morgonjobb (... vad har jag gett mig in på?!), så får inte bli alltför sent även om det gärna blir det.
   
  Jag känner just nu att jag inte har något som helst att skriva. Ältar bara samma skit. Skola och ridning på vardagarna, ridning och jobb på helgerna - runt, runt, runt. Varierar dessutom mellan att hylla och gnälla över allt i den meningen. Har inte bara dålig fantasi utan även noll som helst sug. Har "tappat" intresset både att blogga och läsa bloggar. Vad händer?!
   
  Antagligen är det för att det händer så mycket just nu. Inte "händer" som i spännande, utan "händer" som i fullt upp. För ja, det är verkligen fullt upp hela tiden men ändå finns det inget att skriva. Hade kunnat skriva om L och upplägg, passen osv, men givetvis är det något som är helt orelevant för bloggen. Mina hästar går bara dag ut och dag in i byn/skogen och dessutom ska Aleccis snart vila. Finns inte så mycket att säga där heller, tyvärr.
   
  Tiden är en bristvara just nu, annars hade jag nog kunnat ta tag i ytterligare en inridning. Det är hög tid, men finns inga som helst mål med hästen i fråga och därför är det inte något "jobb". Däremot vill jag göra det för dels min skull, men även för hästens skull och ja, det är något jag hade gjort om tiden bara hade funnits! Det hade jag dessutom gärna delat med mig av och tagit steg för steg. Min tanke, hur hästen reagerar, upplägg, planer osv. Allt sådant roligt som lockar med unghästar. Men först och främst ska de andra planera gå i lås.
   
  Skola fyra dagar i veckan, jobbhäst två dagar i veckan, ridning/skötsel av mina sju dagar i veckan och så jobb inom hemtjänsten två gånger i veckan den senaste tiden. Jag gillar när det händer grejer och att ha många bollar i luften, så jag klagar inte. Absolut inte. Men jag skulle vilja ha mer energi till bloggen och lägga upp allt på ett annat sätt. För som det rullar på nu är det inte alls särskilt roande/lärorikt tyvärr.
   
  Det tåls att funderas på. Vad vill jag? Är det värt energi och tiden det tar? Jag kanske har gjort mitt, trots allt? Men samtidigt är det så viktigt för mig att dokumentera ridningen och hästarnas resultat - men då blir det såhär skittråkigt...
   
  Älsklingspärlis


  Kommentarer
  Emelie

  Sista dagen idag, kika in om du vill vara med och tävla om ett pannband i pärlor!
  http://mliandersson.se/?p=2416

  2013-11-30 @ 10:58:14 | URL: http://mliandersson.se
  emelie

  tips! Ikväll utser jag veckans blogg! Var gärna med och tävla du också:)

  2013-12-01 @ 20:07:15 | URL: http://emeliestarrin.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.