• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat lok/reg hopptävling Jönköping med Aleccis

  Tre timmars sömn och två mackor sen var det dags! Nej men ärligt talat. Jag är sämst i världen på att sköta kroppen och ge den bästa möjliga förutsättningar inför tävlingar. Så även idag. Men jag fick en god nyhet när jag klev utanför dörren: uppehåll! Hallelujahmoment.
   
  Kom ut till torra hästar - bara det värt att fira! Men lyckan varade inte länge. Övervägde ett bra tag hur jag skulle göra med Aleccis geggstrumpor; spola av, eller inte? Började med att försöka borsta så gott det gick, men nej. Det var ingen idé. Så hon fick ta ett litet fotbad på morgonkvisten och sedan åka helt naken om fötterna så de skulle torka så gott det gick under resans gång. Torkade lite med en handduk innan vi gav oss iväg, men det är inget som gör dem snustorra direkt. Vi kom till och med iväg vid näst intill utsatt tid dagen till ära! *stolt*
   
  Det första vi gjorde när vi kom på plats var att köra fast på parkeringen, haha. Jag visste att det skulle ske men då jag ville stå där det var grepp så hade jag redan när jag körde in kört "fel" för att lyckas komma runt. Fick tips av p-vakten att stå upptill då det var bättre underlag. Så gjorde ju så, men såg själv att även det som klassades "bra" inte duger åt en enhjular 740 med askassa bakdäck + häst i kärran att släpa på bakom, haha! Så försökte ta lite sats och vända runt, men det gick inte riktigt hela vägen. :P Bara lasta ur hästen, spinna uppför geggan, parkera och stoppa in hästen igen. (y)
   
  De är ruskigt snabba på JFK. Och ännu effektivare har de blivit sedan jag var där sist (länge sen!). (Hade vi vetat hur de låg till i tävlingen redan där så hade hästapållen likagärna kunnat stanna ute.) Dessutom var det lite missar här och där (från min sida) som gjorde att det inte blev så bra förberedelser som jag skulle önskat. Till exempel hade jag startnummer 19 på de preliminära listorna på equipe, tänkte egentligen göra i följande ordning; lasta ur, på med utrustning, gå banan, rida fram. Men vi kom dit när de var det inte så många ekipage kvar i första klassen och sedan sa speakern att det var samma bana till nästa klass och bangång på bara 10 min(!). Så för att inte missa (riskera att missa om vi stack iväg till hästen), så var jag så illa tvungen att gå banan först och göra allt med hästen sen. Under stress. Dessutom fick jag slutgiltigt startnummer 14(!) sen.
   
  Under dessa minutrar hann jag bara gå banan en gång och börja på en andra gång. Alltsåååå... Jag vill gå banan absolut minst två gånger, men gärna tre-fyra gånger. Så det kändes inte så himla lovande. Sen skyndade de på och hej vad det gick. Start efter start.
   
  Tog ut Aleccis och pga tidsmissen så var det bara att rida direkt till framhoppningen. Nästa som skulle in på framhoppningen var egentligen nr 18, och jag hade som sagt 14. Helt sinnes att vi bara fick det att fungera egentligen. Sen har jag för första gången i mitt liv numera ridit en framhoppning där man bara får rida/hoppa i ett varv. -.-' Gissa vilket? Vänster. Vad behöver jag träna på? Vänsterbogen = mer högervolter/högervarv. Happy. Gjorde det bästa av situationen, och tog typ tre språng på räcket respektive oxern. Gick sedan neråt och smög in på framridningen för att få rida lite högervarv och lägga någon högervolt bara för att känna lite på henne. Sedan in och vara beredd för start.
   
  Lokal 100 cm bed. A:0/A:0
  Det kändes ändå okej inne på banan. La en volt och styrde sedan mot första hindret. Gick bra, tvåan däremot rev vi med bak. Tyckte inte det var så dåligt varken ridet eller tryck men uppenbarligen var det så och språnget blev inte tillräckligt bra. Fick sedan problem till trean. Låg kvar alldeles för länge i innern (varför ens lägga sig där? Skitmiss!). Aleccis var mer inne på att vi skulle lägga en volt och vi struntade i att hoppa hindret, typ så. Tog om, och då blev det bra och även brutna högerlinjen mot den kommande oxern gick skapligt. Eller ja, hon såg det, bjöd och hoppade, även om vi kom något nära. Vidare ner mot femman ett räcke, högersväng från kortsidan. Där sprang bogen iväg men jag hann banka den tillrätta (eller nåt) och hann få med hela hästen över hindret och sedan klarade vi av den kommande brutna högerlinjen till en lite dold oxer. Så nöjd med att det gick! Tog därefter tillbaka henne, och hon la till ett eget litet osynligt hinder på kortsidan. Släppte iväg henne lite hastigt mot sista, så istället för att fortsätta ner i full fart så vek jag in och svängde mellan hindren bara för att få med mig henne. 8 fel + 3 tidsfel = 11 fel.
   
  Med tanke på hur hon har varit den senaste tiden och särskilt med tanke på senaste tidens ridning (vilken ridning?) så var det ändå en okej runda. Lite surt med felen då båda var relativt lätta att åtgärda om jag bara vore lite tydligare. Men det är sådant man får ta.
   
  In med hästen mellan klasserna. Sedan ut lagom för besiktning, på med utrustning. Då regnade det förresten. Inte så stora, kraftfulla droppar men ändå intensivt men försiktigt regn. Sedan bangång. Denna gång hann jag gå två gånger, knappt. Trots att jag verkligen hängde på låset för att få varenda liten sekund av bangången. (Snålt med tid!) Red därefter fram och hoppade fram, denna gång i höger varv. Jävla illa system det där med "bara ett varv i taget". Gillar det inte alls. Hade dessutom svårt att få till bra avstånd och det blev rätt många språng där hon fick kasta sig iväg och över hindret.
   
  Regional 110 cm bed. A:0/A:0
  Kom illa på både ettan och tvåan. Trean var räcket från kortsidan där hon flög iväg med bogen i förra klassen. Hon var iväg även denna gång, men det kändes inte som det var lika illa denna gång. Tyckte jag fick med mig henne bättre där. Men så rev vi det med bak. Mitt fokus låg på att återigen klara av brutna linjen åt höger med den smått dolda oxern. Hon körde på och hoppade det ganska okomplicerat. Därefter var det räcket ur sväng som gav problem i förra klassen. Denna gång skulle vi fasen sätta det direkt - och det gjorde vi, men på bekostnad av kommande oxern där jag planerade dåligt. "Växte" väl fast på första hindret i huvudet. Jag vet i fan vad hon tog för gångart där emellan, men det blev inte bra. Stopp/förbi hindret, kom igen och som det pucko jag är så red jag runt fel och kom på att med vänstergalopp är risken större för utbrutning så la in ett halvhjärtat byte strax innan och ja, det var ju inte heller min bästa idé. Korsgalopp istället, japp. Men det var inget konstigt ändå, hon tog det som erbjöds. Mot sista hindret, kombination oxer-räcke så fick jag tillbaka henne alldeles för mycket och tog bort galoppen nästan helt. Trodde det var kört där en kort stund, men höll bara om så fixade Aleccis resten. 8 fel + 5 tidsfel = 13 fel.
  Denna rund var betydligt sämre! Flängigt och hemskt tyvärr. Men inomhussäsongen betydde verkligen börja om från början för oss. Hon ÄR en utehäst; oavsett vad man ska göra med henne, helt klart. Säga vad man vill, men vi var ju rätt jämna idag i alla fall (haha, som att det är något positivt med de resultaten!); ett nedslag och ett stopp/förbiridning per klass.

   

  Hopp sa hästen.


  Kommentarer
  Emma

  Inte konstigt att du missat den ena rundan då den är från 2009 hehe.. Har dragits med Mr. Gul länge nu! ;)

  Skönt med jämnt resultat och ändå bra jobbat för att inte ha så mycket att rida på hemma ju! Jag hade ju allt annat än jämnt resultat... Ska leta fram lite bilder på er men förvänta dig inte för mycket ;P
  Apropå benen, klipp av allt med klippmaskinen om hon är lätt å snäll att klippa? Sjukt snyggt och lätt att hålla rent :D


  Svar: 2009? När blev ni då ihop? :)
  vinna.blogg.se

  2013-11-10 @ 20:44:53 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.