• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Aleccis regional 115 cm (debut), söndag VRF

  Började med en miss med tiden. Räknade med att det skulle rulla på bra och att vi behövde komma igång rätt tidigt men det gick ännu fortare än jag trodde. Ida gick runt lite med Aleccis medan jag gick banan och bytte om, och det var tur att hon fick så mycket skritt som möjligt. För direkt när jag satt upp och tänkte rida bort till framridningen så skulle jag in på framhoppningen. Hoppsan...
   
  Travade igång lite och rullade sedan lite galopp. Tog lilla några gånger och hon kändes bra! Tog räcket som låg på låg höjd. När det var på normal höjd så bröt hon ut en gång, men förutom det så rullade hon över säkert och generellt var dagens framhoppning betydlig bättre än tidigare. Särskilt om man tänker på att jag inte hann rida fram ordentligt.
   
  Regional 115 cm (debut) bed A:0 avd A
  Inne på banan tog jag det lugnt som jag hade planerat. Tog tid på mig och visade även tredje hindret som stod lite dolt (sådant vi har haft problem med i helgen; "dolda" hinder). Satte sedan igång och det kändes ganska lovande faktiskt. Målet var att få tillbaka Aleccis mellan alla hinder (och så gott det gick på ev linjer) och ta en sak i taget. Hoppade ettan, kom tillbaka mot tvåan. Halvdålig ridning till tvåan och mer fokus på det som skulle ske efter, istället för innan så vi rev andra hindret men däremot klarade vi svängen (bruten linje) till den något dolda trean. Bara det kändes hur bra som helst! Tog tillbaka henne och lyckades få med mig henne i svängen tillbaka mot fyran, ett räcke som stod där vi fick problem på gårdagen. Klonkade i och trodde vi rev, men bommen låg kvar. Tog tillbaka Aleccis igen, men hann glömma bort vägen för en kort stund. Fortsatte bara runt och kom på vart vi skulle. Hoppade femman, oxer neråt och började plocka tillbaka henne igen. Hon var med mig snart och vi vände upp mot sexan, men där tittade hon och vägrade. Antar att hon hade svårt att uppfatta hindret. Nytt försök, men hon stannade igen. Kom inte ens över på det sista försöket innan vi lämnade banan. Uteslutna.
   
  MEN, jag är såå nöjd! Känslan var tusen gånger bättre än igår. Så skönt med ett mycket bättre avslut på helgen, trots att resultatet verkligen inte rimmade med känslan. Det var inte vackert, men jag bestämde mig för att hon minsann skulle tillbaka och jag sedan gjorde sedan så. Bestämde mig och höll mig till planen. 
   
  Jag tar hellre att Aleccis stannar på detta sätt (tittig/svårt att uppfatta hindret), än att jag tappar henne och vi slinker förbi eller att hon typ sticker - för att jag låter henne. Sedan var det uppenbarligen inte tillräckligt bra ridning mot hindret men ändå. Jag är som sagt nöjd. Mest för att jag bromsade idag.
   
  Inte vackert och ibland är jag rätt otrevlig mot henne. Men det behövdes och
  det gav resultat i form av bättre känsla, mer kontroll och ingen livsfarlig runda!


  Kommentarer
  Emma

  Världens längsta väg från 4 till 5 eller!? Tror att när du hittar mellantinget mellan detta och de två andra rundorna så kommer allt bli såå enkelt, alternativt att häst lär sig ta förhållningarna på "rätt" sätt och inte blir studsig med raka ben. Hon hoppar ju superfint här när hon inte kommer just med raka ben och lite i botten.
  Kan säga att Vetlanda är ett av de ställen jag väljer bort när det gäller inomhushoppning för att jag tycker det är litet, trångt och ofta konstigt/svårt byggt där av någon anledning.
  Vad har du för bett på henne?

  2013-11-03 @ 20:06:31 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.