• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Aleccis regional 110 cm, lördag VRF

  Besvikelsen är enorm. Var helt lipfärdig en bra stund efter dagens fiasko... Spade, någon? Hade lätt kunnat gräva ner mig och bara försvinna där ett tag.
   
  MEN, så finns det helt underbart fantastiska människor omkring än där man kan ventilera och få ur sig all negativ skit - och återigen blicka framåt. Obotlig optimist, det är jag det.
   
  Aleccis kändes fin. Tävlingsbanan var mer än godkänd - jag var så sugen på en bra runda efter gårdagens skit. Så det var bra känslor - i början. Sen blev det oerhört tråkig stämning bland bittra tanter på framhoppningen och jag fick mig en utskällning (jag stod still, en annans häst skulle passera, snubblade till och gick nästan ner på knäna och jag fick höra: "ska du rida får du fan ha kontroll på hästen". Eh, ja det föredrar jag också - men hur kunde det bli mitt fel att din häst snubblar, kände jag.) Så nej, ingen rolig stämning där inte. Var skönt att lämna helvetet för en stund.
   
  Hade planerat såå väl. Det skulle vara lugnt, jag skulle få tillbaka henne mellan hindren osv. Det kändes SÅ bra... Tills vi kom in på banan.
   
  Regional 110 cm bed A:0/A:0 bed A
  Stress. Från början till slut. Inte en grej var bra, eller ens okej med dagens runda. INTE EN ENDA LITEN GREJ. Är så missnöjd så jag mår skitdåligt. Började tidigare än jag trodde (stressade iväg), så dörren var öppen till utsläppet och jag mötte två ekipage precis i anridningen mot första hindret. Inget som ställde till med problem, men lite onödig början som fick mig att komma lite "ur balans", rent mentalt iaf. Vidare neråt. Stod några funktionärer precis där jag tänkte rida och vända upp mot hindret, men gick en liten bit innanför och det gick bra, även om jag blev något störd eftersom jag hade tänk ta hjälp av väggen. Kom jätteilla mot räcket (linje räcke-oxer, egentligen fyra språng) så hon hoppade typ jämfota och sen full fart på tre språng och över oxern. Berömde henne för att hon hoppade av för det blev inga schyssta förutsättningar där inte. Sen började det gå fort. Sprang ner fyran av bara farten. Skulle vända upp mot femman men eftersom det gick så pass fort kom vi så långt i varje språng att vi kanade ut en rejäl bit och Aleccis började bjuda mot kombinationen. Svängde förbi och försökte visa hindret men hon sa nej. Så blev en variant av Aleccis-stopp där. Ny fattning, ny anridning - hoppade hindret. Men fort som tusan gick det. Vände upp mot sexan och sparkade ner det räcket också. Det var första hindret i linjen mot kombinationen. Mellan räcket till a-hindret (oxer) var det antingen sex galoppsprång något tillbaka eller fem lite mer rulla på. Vi gick på fyra. Hon hoppade något överjävligt in och vi höll på att landa PÅ (i) b-hindret som var ett räcke. Jag hinner typ inte göra något, men Aleccis hinner på något magiskt sätt ner med benen och upp igen utan att snudda en bom. Jag hänger på halsen ut. Tillbaka i sadeln och över åttan. Sen drog jag tag i Aleccis för allt vad jag var värd efter målgången - och hon kom tillbaka.
   
  Men nu till resultatet; totalt 12 (TOLV) fel! Två nedslag och ett stopp = 12 fel. Dvs INGET för överskriden maxtid. Vi red alltså in ett tiotal sekunder i vår katastrofrunda. DET är helt jävla sinnessjukt och livsfarligt.
   
  Ville sedan ha några något trevligare och lugnare (galopp)språng innan vi lämnade banan så följde kortsidan och skulle lägga en volt. Då börjar hon bjuda på första hindret igen och det var SKITNÄRA att hon tog av och hoppade. Jag röt till och med åt henne för att hon inte skulle hoppa. Fick ju inte kontakt med henne liksom... Aja, vi styrde bort och tog oss sedan ut. Helvetesjävlaskitfan. Lipfärdig, som sagt.
   
  Hästen gör mer än rätt. Hon försöker på eget initiativ, och jag... Jag bara svänger. Inget mer. Det är som att trycka in autopilot och sedan låta henne gå. Det fungerar inte så! Är så less på mig själv och min bristande självdisciplin (varför kan jag aldrig göra så som jag planerar?!).
   
   
  Imorgon så jääävlar..! Jag ska ha kontroll på min häst. Vi ska vara hela efteråt och hon ska få hjälp att ta sig runt. Ingen full gas. Och hellre tidsfel för fan än dessa idiotrundor!
   
   
  Bjuder på detta. Och jag hatar den. HATAR rundan, men älskar hästen. Så himla snäll är hon <3


  Kommentarer
  Tuuli Elmgren

  Sv; Ja men precis!

  2013-11-02 @ 21:46:52 | URL: http://tuulielmgren.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.