• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Aleccis debut regional 110 cm, fredag VRF

  Kom dit precis i planerad tid. Kunde ta riktigt god tid på mig och gjorde det också. Lastade sedan ur, skrittade lite och veterinärbesiktigade sedan. Veterinären sa att bettet (gummipelham) var väl inpassat, men jag var tvungen att ifrågasätta det då min egen uppfattning är att det är i minsta laget. Han sa det att emot kan det ligga, bara det inte skaver. Och skaver gör det ju inte. Så då behöver jag inte ha dåligt samvete på den punkten i alla fall.
   
  Skrittade fram, och red sedan igång. Hon kändes bra, och fokuset låg på lugn hela tiden. Och hon var lugn. Märkte att det nog var för lugnt till och med så provade ett varv med lite mer tryck i. Sedan hade de ändrat om numren på de startande så jag rörde mig bort till framhoppningen för tidigt, så blev några varv skritt när vi väntade.
   
  Inne på framhoppningen började det inte så bra. Det var mycket riktigt för lugnt ridet tidigare och dåligt med tryck där inne. Jag ville ju inte heller gasa, utan hellre hålla henne i något undertempo. Är ju rädd att rida in i någon efter hindren.
   
  Hela min framhoppningsplan blev förresten förstörd och det var lite synd. Tänkte rulla över lilla hindret några fler gånger än jag annars brukar och detta skulle ske lugnt och trevligt. I verkligheten så hade de inte ens ett litet hinder på framhoppningen(!), och eftersom jag inte har någon medhjälpare med mig så stod hindren på tävlingshöjd och ja, vad gör man? Bara styra mot det som finns. Hela ridningen var som sagt för klen och Aleccis självförtroende sitter i hastigheten såattääääh. Nej men ärligt så var det dåligt av mig att tro att hon skulle hoppa när hon inte är "i hopp-mood", så två-tre gånger bröt hon ut för mig och sprang förbi. Första gången tar jag på mig, resten tycker jag var oschysst. Men när jag lät henne gå så var det inga problem. Inga konstigheter vad gällde oxern.
   
  Regional 110 cm bed A:0/A:0 avd A
  Var min tur att starta direkt när vi kom in på banan pga en missuppfattning av tidigare ryttare som höll sig beredd i mitt ställe. Men det gjorde inte så mycket. Gick igenom banan precis innan start och satte sedan igång och la en halvful volt. Tänkte mycket på just ytterhjälper, planering och att visa henne hindren i tid. Ettan var inga problem, ville ha tillbaka henne och göra en förhållning strax innan uppridningen mot tvåan som stod lite dolt och vände tydligt upp henne mot hindret. Inga konstigheter. Vidare bruten linje mot trean, en oxer. Ett språng för lite, men hon klipper stort. Fortsatte, kom runt mot fyran, med vattenmatta under. Så långt relativt vettigt. Sedan var det bruten linje åt höger till femman, ett räcke. Tyckte jag hade med mig henne i landningen men uppenbarligen var jag alldeles för otydlig och passiv, samt att hon gick mot hand, och så var vi på väg mot infångaren men hamnade förbi hindret. Suck. La en volt, kom igen och hon hoppade, dock rev vi ganska duktigt av oklar anledning. Fortsatte sedan mot linjen sex-sju räcke-oxer, som trots vår miss som ledde till att jag "kom ur" lite, men fick med mig henne både i svängen och över hindret. Sen var det full gas mot oxern och återigen tog hon av väldigt stort. Tog tag i henne därefter för att även a-hindret stod lite dolt och jag ville att hon skulle se det. Så plockade bort galoppen lite, men hon var med mig och ställde upp ändå. Kom lite nära a, men inga problem varken det eller b hindret. Sedan in i mål. Totalt 8 fel + 1 tidsfel = 9 fel.
   
  Jag var jättemissnöjd när vi gick i mål. Sur på att jag tappade ut henne - det är ju inte direkt något nytt att vänsterbogen är vild och lever sitt egna liv. Skulle försöka lägga henne mer åt höger för att ha mer utrymme att spela på åt vänster, skulle även ge en ponnyspark med ytterskänkeln och leda något höger. (Och helst gett fan i tyglarna då hon ändå bara går mot hand och fortsätter dit vänsterbogen är på väg.) Tror det hade gått att få med henne då.
   
  Men nu i efterhand när jag har smält rundan och även kollat på filmen så är den faktiskt inte såå himla dålig. Dessutom var det ju debut på regional nivå och det är att höja svårighetsgraden ett snäpp, så jao. Framhoppningen var ingen höjdare, det blev som sagt bättre men det är när hon gör så som jag börjar släppa iväg henne och det är verkligen inte bra. Känslan var ändå helt okej. Och rundan var mycket bättre än både P&Jn som vi var på senast men även i Tranås som var den senaste lokala vi startade. Jag är inte nöjd, men det hade kunnat vara värre och som sagt var känslan ändå skaplig.
   
  Film från rundan. 
  Tyvärr väldigt suddig då jag inte ställde in den tillräckligt (inte öht), men bättre än inget så jag klagar inte.


  Kommentarer
  Emma

  Tyckte detta var en jättebra runda! 115, kommer gå som en dans (och för fan bestäm dig imorgon, sätt extra lång sporre på vänsterfoten? ;)

  2013-11-01 @ 23:36:47 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.