• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • På de berömda molnen

  Efter en sovmorgon och rätt lugn frukost (NÄR inträffade det sist?) så hade vi lite att stå innan sov-och-ridklockan stod på häst-tid. Så det blev att rida Pärlhästen i skymningen och sen Aleccis i mörkret. Ogillar skarpt att rida i mörker en ledig dag, men ibland så har man inte så mycket att välja på.
   
  Gjorde väldigt likt gårdagen med Pärlis. Mycket galopp, framåttänk, gjorde lite fula övergångar (galopp-halt-galopp, men med något travsteg hit och dit) och förutom skogen tog vi lilla rundan runt byn. Det var lite kul för redan efter framskrittningen och när jag tog tyglarna för att börja trava så började hon galoppera - helt på eget initiati. Sötnöt. Vi var ute i en timme.
   
  Stoppade därefter in det "vanliga" tredelade bettet i Aleccis trut och tog en runda med henne. Ja, jag tänkte att nu kör vi igenom typ hela lagret med bett jag äger, haha. Bestämde mig redan från början att vara mjukare och inte försvara mig med hårda händer för att bjuda in till någon hemsk dragkamp. I början gick det sådär. Eller jag var som jag tänkte, men hon besvarade inte riktigt ridningen eller hur jag ska förklara. Men ju längre vi red desto finare blev hon! Inte heeelt hundra där jag vill ha henne, men inte långt ifrån stundtals. Åh, kärlek på känslan! <3 Imorgon blir det ridning i ridhus och då fortsätter vi experimentera med det tredelade.
   
  Under hela dagen blåste det hejdlöst, framför allt när vi red. Sen kom det även lite regn. Trodde det var att ta mig vatten över huvudet att rida Aleccis på så snällt bett när det blåste mycket osv, men det gick som sagt över förväntan, så himla kul!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.