• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nollåtta till tjugotvå

  Dagen idag har verkligen gått undan! Började med skolan 08-15 där vi inte alls hade teori (missuppfattning japp), utan vi hämtade ett lass med makadam och backade därefter släpet mot en terminal och backade och vände i en gatukorsning - det tar sig!
   
  Hemma halv fyra, och iväg vid halv fem igen efter att ha ätit och bytt om. Var hos L och tog ytterligare ett yttepytte steg i rätt riktning. Jag har aldrig tidigare känt hur en häst kan vara så otroligt sned, men det är en del i jobbet då hon ska utbildas mer i ridningen, men nästa gång börjar vi säkerligen tömköra. Jag håller fortfarande med att det är en kanontrevlig ponny och psyket är perfekt som barnponny. Detta kan, och ska, bli riktigt bra!
   
  Därefter åkte jag vidare ut till mina hästar och började rida Pärla. Antingen inbillade jag mig, eller också gick hon lägre med nosen idag och stapplade lite där det var som mörkast. I lampskenet nere i byn sedan så var hon som vanligt, lite dåligt med energi framåt kanske och på så vis lite tung. Vi var ute i 55 minuter. Det var sista gången hon går mörkt nu. Framöver blir det att skynda ut så mycket som möjligt för att få något ljus, annars tänker jag i fortsättningen rida med pannlampa. Hoppas hon inte börjar bli så dålig att det går ut över motionen. Jag tänker inte dra några förhastade slutsatser, men givetvis inte heller ignorera det jag tror jag märkte idag. Det blir att vara uppmärksam och prova mig fram lite innan åtgärder (i form av hur upplägget bör ändras - OM det bör ändras) tas.
   
  Aleccis var helt FANTASTISKT fin att rida idag! Åh, min roliga lilla stora glada häst :') Rullade i byn och gjorde lite mer övergångar än vanligt, mest mellan galopp och halt. Har inte så mycket att säga mer än att hon var helt super att rida, inte särskilt tittig, hyfsat avslappnad och nästan lugn den mesta tiden. Var bara ute i 45 minuter för större än så är inte byn...
   
  Nu är jag hemma efter en dag fyllt till bredden! Så härligt att ha gjort så mycket för en gångs skull. Idag är jag nöjd med mig själv och allt jag gjort!
   
   Mellonie, på tal om L's lilla ägare som önskade cirkuskonster.
  Jao, fast näe, haha, det blir inget med det. ;)


  Kommentarer
  Alva Wallberg

  Jäklar va cool bild! Längesen jag kollade här, vet inte om du kommer ihåg mig? Jag har iallafall hästen Opaline och du läste min blogg förut när jag bloggade :3 ska kika in här lite oftare!

  Svar: Jaa! Jag saknar dig! Gick in på din blogg i början av veckan och blev besviken att det inte fanns något nytt. Hur är det med dig/er nu för tiden? Har du kvar Opaline? Berätta nu! :):)
  vinna.blogg.se

  2013-11-27 @ 20:49:28
  Alva Wallberg

  Tänkte börja blogga igen faktiskt, kan försöka slänga upp ett inlägg! Får se om jag byter bloggportal, annars dyker det upp på gamla bloggen!

  2013-12-23 @ 20:40:33 | URL: http://zooi.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.