• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nejmen tjäääna!

  Jag har kommit i sådan jävla otakt igen. Men så är det när det hela tiden är pang på. Är det inte heltidstjänst i stallet (det blev det igår), så är det jobb (vilket jag inte har något emot). Men jag har inte fått en sekund över till annat! Bara stress, stress, stress - precis som vanligt med andra ord.
   
  Såhär såg det ut igår:
   
   
  I brist på annat, kan man säga. Ett hinder där det var någorlunda platt, och det närmsta i uppförs- respektive nedförslut. Optimalt? Inte så himla mycket. Funkar ju med Pärlahäst, men blev desto trängre med Aleccis.
   
  Pärla: Red ner till byn och vände (ca 1,5 km x2) som uppvärmning. Eftersom jag bara hade ridit glad brun häst senaste veckan så kändes det jättekonstigt först; "ska det verkligen vara såhär", haha. Typ korta ben, korta steg, markbundet och sådär. Men jodå, hon var som hon skulle, bara ovan pilot! Hoppade därefter runt lite över hindren. Hon gjorde det bra och tyckte det var kul. Hoppade ändå väl trots dåligt tryck i galoppen i slutet. Min sits var åt helvete bara...
   
  Gullefjun!
   
  Aleccis: Gjorde samma i början, red ner och vände. Aleccis var SKITPIGG! Alltså, seriöst. Hon var galen. Fick ett enda normalt galoppsprång totalt. Hua. Kände att det kunde bli spännande detta... Men det gick över förväntan! Eller alltså de första 3-4 sprången var ju katastrof, men sen blev det nästan till och med häst av henne ;) Vi rullade på runt, runt, runt. Lugnt (rättare sagt; försökte få det någorlunda lugnt) och sådär. Få med yttersidan (framför allt bogarna) och inte kasta oss iväg över hindren. Det sista var lättare sagt än gjort. Men vi rullade som sagt några varv, bytte håll, och gjorde så fyra ggr (två ggr/varv). En gång höll jag på att smaka grus. Vi kom lite dumt och flugit över hindret i nedförsbacken (hoppade neråt) och hon drog på. Jag tänkte att jag var tvungen att låta henne fortsätta framåt för att kunna bromsa upp, men Aleccis visste ju att vi skulle vänster så även om det gick lite fort så fortsatte hon vänster = jag tänkte höger, hon vänster. Men det löste sig ju. :)
  Det var allt lite klurigt att komma i vänstervarv för hamnade man bredvid gruset, och skulle fortsätta nedåt - så blev det rätt halt. Men ja, med tanke på speciella förutsättningar och galen häst så får jag vara nöjd med bedriften!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.