• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Intresseklubben antecknar

  Yeas, åkte på Pärlahäst före jobbet och eftersom de faktiskt huttrade lite när jag kom ut så var det enda vi i stort sett gjorde var att rulla på och få igång blodcirkulationen. Sen var vi inte överens på ett ställe så då var jag lite tuffare mot henne och krävde lite ställning osv. Detta gjorde henne så himla mjuk, fin och stadig efteråt! Vänstergaloppen var som att åka runt på bomull<3 Bästa hästen!
   
  Eftersom Aleccis den senaste veckan varit lite av ett smakprov på "ett hopplöst fall" så ville jag ha bättre förutsättningar och försöka rida igenom henne i alla fall lite mer än vad som går på byavägarna. Därför lastade jag in henne och så tog jag med henne till ett ridhus. Och vad ska jag säga?! Var nästan ledsamt att kliva upp på henne och känna att vi har halkat tillbaka mååånga steg :( Hon var oerhört "ogenomriden" och varken rumpa eller bogar var där jag en gång placerade dem och hade någorlunda koll på dem. Det känns sådär inför tävlingen, men what to to? Det blev i alla fall bättre och som bekant gör man ju sällan underverk sådär på en halvtimme-timme. Men ja, bättre. Eller mindre dåligt är nog en bättre benämning.
   
  Rullade först rund fyrkanten, skritt och trav. Övergick till en tjugometersvolt i trav. Trav. Vår sämsta gångart. Varför finns ens trav? Men vi kämpade på. Följ då, rumpa! Och in med bogen! Runt, runt. Andra varvet. Gjorde även serpentinbågar, snett i genom och mindre volter. Övergick sedan till galopp. Galopp<3 Red henne i undertempo. Försökte bjuda till mer tryck men i lugnare tempo, vilket gick sådär. Blev mest dålig galopp, och långsamt. La in halter och fattningar på volten. Gick bättre i höger än i vänster, både halter och fattningar. Gjorde sedan serpentinbågar med halt och ny fattning på medellinjen varje gång vi passerade den. Stoppade in så många serpentinbågar som möjligt. Gick helt okej! Lite dåliga fattningar här och där men det tar jag på mig. Gjorde även några mindre volter, och blandade detta med att öka och minska. La sedan upp tempot lite och även om hon kändes som hon gjorde så låg hon ändå kvar hos mig och väntade skapligt på vad jag skulle be om härnäst. Travade av och skrittade av.
   
  Jag önskar att hon var så fin att rida som hon var för ett tag sedan, och jag skulle vilja kontrollera bogarna. Detta är ingen höjdare alls, framför allt med tanke på tävlingen som väntar. Men det som var bra med passet var att det var lugnt genom hela, och bara det är ju inte så illa med tanke på tidigare ridpass i veckan.
   
  Sommar!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.