• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Kondition och dragkamp, hujedamej!

  Idag skulle jag egentligen iväg på ett jobb på förmiddagen, men det blev uppskjutet. Tänkte inte mer på det sedan utan var ute och red mina älskade hästapållar. Men sen fick jag en förfrågan på kort varsel från hemtjänsten så nu blir det snart att hoppa in på jobb ikväll istället. Sitter fint med lite extrapengar - behövs alltid!
   
  Började, som vanligt, med Pärla. Nu börjar jag fokusera på årets sista hopptävling som är nästa helg och ska därför rida henne mycket framåt denna vecka. Idag blev det galopp - mycket sådan. Så fort man har fått igång henne så att hon tar för sig och vill framåt i varje steg (vilket inte handlar om att galoppera så fort hon kan, men lite måste hon dra på för att kunna gripa på framåt) så vill hon automatiskt in i det tempot sen efter varje ny fattning. Något annat som märks så himla tydligt så fort hon är "igång" så är hon så sjuukt seg. Alltså i positiv bemärkelse; hon kan trava/galoppera hur länge som helst! Det är den kallblodiga envisheten och styrkan som gör sig påmind. ;) Vi var ute i lite mer än en timme och hon var allt lite trött efteråt. Sötisen<3
   
  Tillbaka till stallet efter dagens tur.

  Sen red jag Aleccis, på det tredelade anatomiska bettet. Och, hm. Njae, vi kom inte riktigt överens idag... Talade inte samma språk öht i början och jag blev rätt frustrerad där ett tag. Övervägde till och med att skita i hela alltet och bara hoppa av och gå hem med henne. Haha. SÅ illa var det. Men sen bytte vi ut detta med olika språk och övergick istället till dragkamp när hon LA hela sig på bettet och i mina nävar. Tjääna, liksom. Men även att hon var skitframtung så var det ändå bättre än i början. Så ja, tur jag fullföljde passet! Var i skogen (läänge sedan sist och nu går det ju an då äckelälgflugorna har försvunnit - LYCKA!) och även några varv på LP. 55 minuter.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.