• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Is:arna levererar

  Japp, både Pärlis och Aleccis skötte sig bra idag - igen.
   
  Eftersom vi hade prov efter lunch och fick gå när vi var klara (stress, stress, stress ;) skyndar alltid genom proven för att gå så fort som möjligt - bra? Not so much.) Men jag var ändå ute på gården när det fortfarande var ljust. Sedan började det skymma när jag tog ut Pärlhästen.
   
  Vi passade på att rida lite i skogen, och sen tog jag min fd(!) favoritväg som numera är förstörd, men nu var den återigen nästan ridbar om man tar det lugnt. Länge sedan vi red där! Under tiden började det skymma rejält och snart var det mörkt, men det är ändå lättare bara man kommer ut innan det blir mörkt. Red lite på andra sidan vägen och sen hem igen.
   
  Jag tänkte mycket på min sits, och nu snackar jag inte tung engelsk sits där man pressar sig ner på hästens rygg utan lätt i röven, väldigt lodrät och så jobba med min kropp. Jag fick till den delen bra idag och hittade en bra "arbetsform" på mig själv. Under första traven var jag noga med att Pärla skulle ta för sig framåt och tack vare det så rullade hon på vettigt under hela tiden. Helnöjd med vår insats och vettigt pass idag! Vi var ute i 1h 10 min, med ganska mycket både trav och galopp, och en svettig hästapålle när vi var hemma igen.
   
  Tog därefter ut duracellkaninen Aleccis. Det blåste halv storm och det rann ordentligt om ögonen vill jag lova! Jag har sådana där känsliga ögon som rinner för mista lilla vind, men idag var det faktiskt mer än vanligt och rätt störande. Svinkallt var det dessutom då det bara blåste genom kläderna. Det blåste så mycket att jag inte hörde Aleccis; inte hennes steg, frustande eller något då det bara dånade av vinden. Eftersom det var mörkt red vi bara i byn. Dahlsedarundan först, och sen flugebyrundan på det. Men istället för att vända hemåt svängde vi höger bortåt långsidan (hahahah, tänkte skriva långsidan, och gjorde det också bara för det, för ja, i min "byapaddock" är det helt enkelt den "långsidan" som finns). Vi brukar alltså gå vänster i den korsningen, men idag tog jag höger. Aleccis sköt iväg bogen, gick upp på bakdelen, skjuter iväg i sidled med ett byte och så blir det bara skit - precis så som det går till ibland på tävlingsbanan. Gjorde om, och det blev nästan lika illa igen, men lite bättre. Gjorde om en gång till och höll om henne noga, fick med henne så var nöjd där. Då kände jag att vi måste träna på att svänga igen - och hur gör man det på en grusväg?
   
  Galopperade bortåt, och gjorde sedan sådana där vändningar där vi går från att galoppera åt ett håll, till att vända runt och galoppera tillbaka igen. Jag tappade henne rejält i nästan varje vänstervändning. Tappade all energi och det var som att vända runt för att göra halt ungefär, vilket ju inte var rätt. Fick sätta mer tryck i henne och va med samt även lägga på en drivning med rösten (smack eller annat ljud/läte). Men fick med henne mycket bättre sen och jävlar vad hon var taggad! Det var hon redan innan. Det gick nästan bara på bakdelen, hon tog bara ner framdelen för att ta upp den igen i varje galoppsprång, haha. Så söt är hon. Jag bara satt, hur bekvämt som helst, nästan igen hand och hon låg kvar så vackert. Dock uppåt, men hellre det så länge hon är tillbaka och hos mig. Gjorde även vändningar åt höger givetvis och där höll hon bättre men jämfört med hur fint hon vände i somras så är det rätt fula vändningar med dålig energi. Blir att lägga in mer av den varan efter vilan sedan.
   
  Ja, alltså. Aleccis var som sagt riktigt, riktigt taggad idag! Men hon var ändå rätt lydig. Det var hur simpelt som helst att lägga in halter från galoppen. Men efter vändningarna var de inte lika raka längre för då var hon halvt på väg att vända istället. De är ju inte direkt svårlärda, våra fantastiska djur. Trots att vi köttade på med lite av varje där fram och tillbaka på, ehm, "långsidan" (grusvägen) och därefter rörde oss hemåt lite lugnare så tog det bara 55 minuter att rida. Helskumt, det kändes som vi var ute längre men vi fick mycket gjort under tiden. Effektiv träning? Nu vill jag ha henne lika lättreglerad och -vänd på tävlingsbanan också!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.