• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Inte som jag tänkt mig, nej

  Kul. Det kom världens skyfall när jag åkte hem igår. Så typiskt när det hade varit relativt torrt hela dagen tills dess! Landade i soffan, och kom inte ut förrän det var mörkt - och det regnade ännu mer. Kom ut till två väldigt blöta hästar. Bytte vatten, gav dem maten. Och godis. Men de stod bara och tryckte vid dörren ändå och jag märkte att jag inte hade någon vettig utrustning att använda när vädret var som det var...
   
  Träns, ja ofc. Tänkte rida barbacka igen, men eftersom det regnade ville jag ha någon typ av ländtäcke på henne. För annars skulle hon vara blöt när vi kom tillbaka och då sätta på det blöta regntäcket igen = ingen bra idé. Tror inte ens det skulle andas och släppa ut fukten på hennes kropp när det är blött utanpå? Men vad vet jag.
   
  De ländtäckena jag har (både de med reflex och utan) är fodrade. Och kom igen, fodrat ländtäcke vid 5-10 plus? Skulle inte tro det. Har ett "nätigt" också, men det är ju inte vattentätt. Så nej, jag velade en stund men kom sedan fram till att det inte blev något.
   
  Fyra dagars pensionärsliv - det är vad Pärlahäst har fått nu. Jag visste att det skulle bli något såhär just pga tävlingen och efter jag har tävlat är jag alltid så trött (sover inte tillräckligt innan tävling, äter inte tillräckligt osv) så då vill jag inte göra något mer än att bli klar och åka hem, faktiskt. Dessutom var det väldigt påfrestande att tävla tre dagar på raken. Och då startade jag ändå bara en häst, en klass/dag! Tänk de som startar många hästar och klasser - snacka om att det krävs god form även i skallen. Imponerande!
   
  Men nu drar allt igång igen som vanligt med ridning.
   
  Jag kunde alltså aldrig klippa dem igår. Skitregn! Och eftersom måndagen var den enda dagen denna vecka som jag skulle kunna göra det, så blir det alltså inte av innan tävlingen i Jönköping. Så störande! Hade verkligen, verkligen behövts. Men inte heller där går det att göra något annat än att skita i det och bry sig om det som faktiskt går att påverka; och inom den kategorin ingår inte vädret.
   
   
  Pärlis, efter en helbra runda i favvo-Lenhovda. 3 placering i LB och ja, det var typ på stehåldern (09?). Men trots att det inte finns mer än dessa mobilbilder från den dagen (dvs inte film) så minns jag den rundan såå väl. Hon var finast i världen <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.