• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "I got two letters for you"

  Denna dag har varit... väldigt speciell och väldigt annorlunda jämfört med andra dagar. Framför allt vardagar. Trots skola först och ridning efteråt. Ojoj, vad ska man säga. Två timmars möte fyllt till bredden med alla möjliga känslor en människa kan känna. Men nu är det gjort. Skönt ändå, faktiskt. (Trodde jag verkligen inte.)
   
  Ni vet sådana dagar där man verkligen inte egentligen har lust att åka ut och frysa, slita och man hade gjort mycket för att inte "behöva" motionera hästarna just en sådan dag? Idag var INTE en av de dagarna! Direkt när jag vaknade kände jag sådant sug och jag ville ut och rida nu, nu, NU! Men så var det ju skola först. Framåt fyra, halv fem-tiden styrde jag ut till djuren och de är så bäst! :)
   
  På Pärla slängde jag på westernsadeln och repgrimman. Var såå länge sedan nu och vad det satt fint för själen! Det är väldigt mysigt att sitta där, och vad man sitter skönt i en sådan sadel! Då är det inte dumt att va relativt liten så man får plats i en barnwesternsadel! Vi red i byn och så mötte vi Ida och Lovisa som var ute och red. Ja, vad sa Pärlahäst i det mötet då? Ingenting, men hon vände och tänkte följa med. Nackdelen med repgrimman är, fortfarande, när hon får alternativ. Särskilt när det är mer lockande alternativ än att följa med på det jag har planerat, haha. I övrigt gick det bra. När jag spände upp rumpan så sökte hon sig neråt och det är så häftigt! Visst, det är fysiskt omöjligt att få henne att höja ryggen när jag rider med lösa tyglar, men att ändå märka hur hon ändrar kroppen utefter vad jag gör - det är fränt!
   
  Aleccis och jag tog en lättare joggtur även den i byn. Redan i skritten tänkte jag mer på min inverkan, medvetenhet av min kropp osv. Lite fokus, lite prova vad som händer om man gör si eller så. Det gav så bra resultat! Hon var lugn, sökte sig framåt/nedåt och arbetade på tusen gånger bättre än en vanlig dag. Tänk, om/när jag kan RIDA henne varje dag, istället för att bara åka runt. *längtar* Red i alla gångarter, men mest trav faktiskt. Fick en toppenkänsla! Det var så himla roligt särskilt med tanke på att det var ett så "lätt" pass, verkligen inga konstigheter utan bara rulla på och jogga igenom kroppen. Idag är jag nöjd med henne (och mig)! :)
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.