• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningen

  I tisdags var det årets sista hoppträning och det gick skapligt, i alla fall i början. Aleccis var lugn och så, men jag fick inte "dra och slita" i henne (som jag gör för att plocka tillbaka henne så snabbt jag kan efter hindren), utan skulle bara sitta kvar och va mjuk i handen. Då satsar hon mot hindren som ett jävla jihu, haha. Så i slutet när vi satte ihop övningarna till en bana så gick det bara fortare och fortare, trots att jag la in volter.
   
  Lasse sa att hon såg sliten ut i kroppen och att jag ska ge henne några veckor med bara skritt. Detta ska ske, men först efter klubbmästerskapet. Jag vet inte exakt när, men hoppas/tänker försöka få det att klaffa någorlunda med ett (förhoppningsvis!) jobb. Så hon ska vila, men exakt när den ska läggas in har jag inte bestämt. Innan vilan kommer hon inte gå hårt, och inte heller hoppas utan då tänker jag rida henne så som jag har gjort de senaste dagarna; lugnt och avslappnat mer åt jogging-hållet tänkte jag.
   
  Att hon är sliten just nu tvivlar jag inte på en sekund. Hon har gått hårt och framför allt hoppat/tävlat mycket den senaste tiden. Men det har varit anledningar till detta och den största är rutinjakten vi har bedrivit. Känns ändå skönt att vi har hunnit med så pass mycket ändå detta året - vi började faktiskt inte hoppa/tävla förrän i april(!), drygt ett halvår efter att jag köpte henne och sedan dess har det gått i ett hela tiden förutom tre veckors "semester" för henne under sommaren.
   
  När det är dags för vilan och sedan skritten så tänkte jag börja rida henne betydligt mer (kanske till och med bara) på tränsbetten för att ta oss framåt mot det målet också.  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.