• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Höjden

  Jag har (hade?) ju en släng av höjdskräck egentligen. Därför trodde jag att det skulle se högt ut att gå banan direkt till en 110, och framför allt inomhus. Jag trodde att 115 skulle få mig att banga ur.
   
  Men icke! 110 kändes inte högt och inte ens 115 gjorde det. (När jag gick 120 så kändes inte ens det högt, helt sjukt!) I början tyckte jag 110 var högt men ju mer vi har hoppat det, desto mindre känns det. Men även de gångerna det har känts högt vid bangång så har det släppt helt så fort jag har börjat rida. Och den känslan är så härlig. Skönt att slippa brottas med sådana tanker och numera bara köra! Hindret står där det står, höjd, placering osv är inget jag kan påverka (mer än att jag väljer vilka klasser jag vill rida), så då är det ju bara att försöka anpassa sig till det och tuffa på.
   
  Det är ändå så himla fränt på något sätt att 115 cm inte var någon skillnad öht (förutom svårighetsgraden på banan) om man jämför mot 110, även om det faktiskt var det. När jag tävlade ponnyerna så kändes varje 5 cm:are som omöjlig att ta sig över - men med Aleccis. Det finns inget sådant.
   
  Jag trodde verkligen att det skulle kännas som att ligga på dödsbädden att starta dagens klass, men icke. Tänk sen när det är dags för utomhussäsong igen! Hindren kommer kännas pyttesmå, haha.
   
  Nästa tävling blir på söndag, i Jönköping. Där startar vi 100 cm och 110 cm - och om jag bara kommer ihåg att bromsa upp, inte fastna i innertygeln, visa hindren i tid, rida med ytterhjälper och planera, så finns chansen för betydligt bättre rundor än i helgen och förhoppningsvis med kanonkänsla!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.