• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Filmer från tävlingen!

  Nu så har jag tagit mig tid att slänga upp filmerna från i söndags. Finns ju tusen saker att ändra och ytterligare hundra som är någorlunda men som måste förbättras - men, utöver det, är det någon som har några konkreta tips såhär på rak arm gällandes främst inomhussäsongen? :)
   
  Glöm inte ändra till HD!
   
   
   
  De är filmade med samma kameran, samma inställning, på samma plats med samma belysning och ekipage, sparade på samma sätt - ändå är den ena bara 720p och den andra 1080p. De brukar bli 1080p på alla jag lägger upp, men inte på 110-filmen? Teknikens under, jajamän.


  Kommentarer
  Martina

  Du kanske redan vet om det, men ett tips kan vara att försöka hålla uppe en bättre galopp genom svängarna. Så att du inte bromsar ner henne för mycket och sen vänder upp mot hindret :) men vet hur det är med heta hästar, man vill ju gärna hålla dem! Men tyvärr tappar man ju lite väl mycket galopp ibland.

  Svar: Oooh, vad svårt det är! Jag kollade på SIHS världscupen eller vad det nu var i efterhand på svtplay igår och då var ett hinder väldigt, väldigt mycket ur sväng och dessutom på "kortsidan" och jäklar vad de galopperade igenom för att kunna hoppa hindret. Intressant att se så tydligt! Men vad svårt det är att genomföra i verkligheten, framför allt när man inte vet om man kommer ha kontroll genom svängen, räta ut hästen mot hindret eller ens få hästen att se hindret och vilja hoppa och dessutom räknar man mer eller mindre med att inte ha kontroll efteråt. Den känslan ;) haha!
  vinna.blogg.se

  2013-11-12 @ 13:27:50 | URL: http://martinaauren.blogg.se
  Emma

  Stoooor skillnad mot vetlanda iaf! Och mot bratteborg med, tycker detta ser mest lagom ut hittills, tempot tänker jag på då. Men visst är det svårt att hitta samma galopp och tempo varje gång? ;)
  Hon vill liksom fram och ba "GE MIG NÄSTA" och du visar utan att jaga ännu mer / hålla i för kung och fosterland. Jag får uppfattningen av att det måste ske ganska mycket på hennes villkor (just nu) och det lyckas du med här utan att häst får ta överhanden! Bra jobbat :D

  Svar: Vad roligt att det du ser stämmer överens mycket med hur jag upplever det även om vi är på olika platser när samma sak händer - typ jag uppe på hästen och du på marken/bakom datorn/mobilen :P Och JA, mycket, mycket hennes villkor. Det är därför en kass runda kan kännas bra (typ som i Lammhult inte för att du sett dem/minns rundorna men ändå!) där jag liksom kunde be om språng trots att bogen flöt ut. Men det är ju så svårt/tråkigt att jobba med samma skit hela tiden och dessutom blir det inte lättare när man rider själv varje dag. Det hade ju varit något enklare med en superdupertränare (och ridhuuuuus!). :)
  vinna.blogg.se

  2013-11-12 @ 22:43:33 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.