• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En sak jag funderat på

  Linjer har från början varit, och är fortfarande, än en våra absolut största svårigheter. Aleccis många gånger sticker hejdlöst mot andra hindret. Jag vet att det jag gör är så viktigt, men allra viktigast är vilken stämning jag är i.
   
  Det är på så vis lättare att "bara" rida och hoppa en linje, än att hoppa hinder efter hinder och därefter kommer en linje. Svårt att hålla huvudet iskallt och vänta in både hindren och galoppsprången så att alla får plats. Ibland går det, ibland (oftast) går det inte alls.
   
  Men på filmen nedan, där vi ändå hoppar linjen gång på gång, så vet jag att det skulle vara fyra språng mellan hindret längst till vänster och nästa, men istället blev det ibland fyra, men oftast fem och tre en gång. Hon var så lugn och fin, och jag satt bara och väntade. Vinnande koncept, tydligen - men såå svårt att få till det när det är "riktiga" hinder på en riktig bana och framför allt på tävling.
   
   Senast vi hoppade dessa "skogshinder" (betydligt lägre) så var hon också ganska lugn. Visst, hon drog på och tog för sig, men oftast får jag in rätt antal språng (red 3 språng på 13 m, vilket gick helt okej bra). Så, varför går det inte att ta med sig detta över riktiga hinder också?! Tänk vad det hade underlättat...
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.