• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bra upplägg - not very much.

  Denna vecka har blivit lång ifrån så jag tänkte den skulle bli. Igår ville jag försöka hoppa, men då det började bli mörkt redan innan jag var ute hos hästarna så var jag så illa tvungen att skjuta på den planen. Istället ringde Felicia och ville rida, så då tog vi en sväng med hästarna i byn istället.
   
  Hon behöver träna på att rida lätt. Det är rätt konstigt, förr kunde hon känna rytmen och försökte hänga på och då för ett, ett och ett halvt år sedan någonting så kunde hon rida lätt. Men nu låser hon knät i uppeläget så hon rider i tretakt. Hon står två steg och sitter ett - snacka om ansträngande! Jag försöker göra olika liknelser och på andra sätt få henne att förstå att hon måste ner direkt när hon har kommit upp, men icke. Så vi travade mest igår.
   
  Jag kände att Aleccis är rätt hopplös i mörker. Det ger näst intill ingenting att rida henne... Igår var hon återigen helt galen! Studsar runt, sidledes, gör byten hela tiden och pressar ihop sig, gör nöff-liknande ljud och var står på något jävulskt. Så het hon har varit de senaste tre dagarna är verkligen extrema. Visst, hon är en pigg häst men nu har det verkligen blivit mycket av den varan. Inte mig emot - men, jag känner att just denna uppladdning inte är optimal inför tävlingen. Hua. Blir spännande, och jag förväntar mig nästan besvikelse. Nu är det slut på rida tillsammans-dagar ett tag så jag får kontroll på hästapållen, och på lördag ska hon jävlar ridas igenom på riktigt. Eller ja, försöka alltså. Även om hon ligger på så lyssnar hon tillbaka utan problem. Men det är inte konstigt att hon svettas som en tok, för med detta beteende stressar hon upp sig själv. Det var nyttigt med all trav igår och hon var kalasfin då och då. Dessutom blev hon "bara" svettig som en normal häst - fuktig eller lite mer på större delen av kroppen men liksom inte dyngsur även över rumpan osv.
   
  Gammal bild på Felicia och Pärla.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.