• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Annars hoppar hon inte

  Jag har sagt det förut, men säger det igen. Att hoppa med Aleccis är egentligen inte svårt, men det ska ske på hennes villkor - annars hoppar hon inte. Det är den svårare delen. Att alltid göra rätt.
   
  Hon måste vara framför skänkeln, precis som alla andra hästar och även gå i någorlunda balans och vara i rätt sinnesstämning. Så långt är det inga större skillnader förutom att hon hoppar inte om man inte uppfyller alla kraven. Men sedan kommer vi till nästa punkter; hon måste se hindret i god tid för hon vill taxera en del själv, och hon vill även att vi är två när vi hoppar; det gäller att hänga med som ryttare. Uppfylls inte alla villkor hela tiden så hoppar hon inte. Det är inget konstigt egentligen, alla hästar har väl sina "krav", eller villkor som ska uppfyllas. Men ju mer välridna de är eller rutinerade kan man tumma lite på vissa grejer. Så långt har inte vi kommit. Det är svårt för mig att göra allt. Som synes i en runda igår så räcker det med att jag tycker det går bra = tänker på annat på en kortsida och tappar fokus på det vi gör - trots att förutsättningarna för henne att hoppa hindret inte påverkas - ändå vill hon inte då. Och då är det ändå en häst som vill och tycker det är roligt. 
   
  Ju mer stressad och nervös häst är desto tydligare hjälper och högre krav behövs, i alla fall här.
   
  Jag som sedan tidigare är van vid Pärla, där det inte är så noga. Vägval, balans och visa hindret i tid är bara riktlinjer, inget som behöver följas. Det är stor skillnad mot att försöka vara tydlig och noggrann och inte låta något avgöras av slumpen.
   
  Men jag säger även det; det är ju tack vare en sådan häst som Aleccis som jag kan lära mig rida. Äntligen något jag kan försöka arbeta med och utvecklas med!  Kommentarer
  Ester

  Vilken härlig bild! :D

  Svar: Tack :):)
  vinna.blogg.se

  2013-11-25 @ 19:30:13 | URL: http://evh.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.