• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis vinterupplägg

  Jag har funderat lite och har nog kommit fram till hur jag ska göra med Aleccis. Jag vill ge henne en rejäl återhämtningsperiod och samtidigt rekommenderade Lasse tre veckors skritt. Därför gör jag nog på detta sätt och på så vis "slår ihjäl" fem-sex veckor av vinterns envishet.
   
  Efter tävlingen blir det först en veckas jogg till, detta av två anledningar; främst för att "varva ner" ytterligare lite till men även för att jag vill rida in mig mer på det tredelade bettet för tanken är att hon i stort sett bara ska gå på det under resten av vintern.
   
  Därefter blir det två veckors vila helt och hållet från allt. Det brukar inte vara jättebra för kroppen det heller, men samtidigt ska verkligheten fungera också. Och på så vis får kroppen vila från både utrustning och mig vilket jag inte ser som något negativt.
   
  Sen tänkte jag lägga in skrittveckorna. Skritt, skritt, skritt. Mest uppsutten skritt där jag vill försöka arbeta henne någorlunda, men även promenader.
   
  Efter detta, vilket är någon vecka in i januari, tänkte jag rulla igång lite smått med jogging (rulla lugnt i samtliga gångarter) och sedan successivt trappa upp ridningen till normalt arbete.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.