• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis är en tönt i trav

  Hahah, nja lite sådär schysst rubrik kanske. Men när det gäller travhoppning så är Aleccis en riktig liten fegis! I tisdags på träningen så värmde vi upp med att travhoppa lite och redan när jag vände upp och försöker hon bryta ut eller bara står emot. Då snackar vi kliva-över-utan-ansträngning-"hinder". Men i galopp är det inga problem, då är det snarare problem tvärtom; full fart.
   
  Det är helt och hållet på Aleccis villkor när man ska hoppa med henne. Hon vill hinna se hindret i god tid, hinna bjuda och gärna även taxera själv. Men ibland är det svårt att få henne att så hindret för då kanar bogen iväg och om något inte är helt hundra som hoppar hon inte utan då bryter hon oftast ut. Men så länge man är tydlig och planerar väl så brukar det gå bra.
   
  Det jag skulle komma till handlar egentligen inte om Aleccis villkor, travhoppning eller hur mycket jag behöver planera - utan poängen är; balans.
   
  Vi skulle hoppa en (lite drygt) 5,5:a med travinhopp över ett lågt hinder och vidare över en oxer (inte särskilt hög), och jag tänkte lite dumt att hon nog inte skulle hoppa (ähähäää) så var inte så bestämd och ja, jag blev rätt förvånad när hon bjöd på och vara hoppade! Så jag kom i bakvikt och drog henne i munnen i landningen :$ Då sa Lasse att om jag inte har balans över de småhindren så får jag inte hoppa högre. Då jävlar kan ni gissa att jag la fokus på balansen i språnget! När vi hoppade alla övningar efter varandra som en bana nästa gång det var min tur så satt verkligen balansen i ALLA språng. Så härligt! Jag brukar inte tänka på balansen så mycket och tycker väl att så länge man inte tappar den så är det ändå "okej", men nu dög bara det bästa i mitt huvud och då blev det märkbar skillnad. Kul!
   
  Jag är ju sedan tidigare bara van vid hästar som "inte hoppar" eller hur man ska säga. Till exempel när man rider mot ett hinder med Pärla så blir det galopp, galopp, galopp, upp, ner, galopp, galopp osv. Med Aleccis är det så många fler faser genom hoppet och det är jag inte alls van vid. Då märks det hur mycket efter jag är i ridningen.
   
  Dålig balans pga lite erfarenhet. Detta ska jobbas på!
   

  Emma(s medhjälpare) som fotat :):)


  Kommentarer
  Amanda

  Fin bild :)

  2013-11-16 @ 19:08:08 | URL: http://amandadudas.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.