• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat - Pay & Jump, Sävsjö

  Sol var beställt - sol fick vi! Bara det var ju värt att fira, haha!
   
  Jag ville hinna se mina vänner starta och lät det tyvärr bli på bekostnad av vår framhoppningstid. De levererade iaf och vi traskade in på framhoppningen. Hon rörde sig ju framåt, men tyckte ändå inte hon var riktigt framme ändå, eller hur man nu ska förklara. Lät henne rulla på lite och sen hoppade vi.
   
  90 cm: Galopperade längs staketet en stund, bytte varv, gjorde ett byte, galopperade lite och gjorde halt. Gick igenom banan i huvudet igen och började. Någonstans var vi inte riktigt till freds... Rundan blev den sämsta någonsin av våra starter hittils. Det räcker inte ens med att benämna den som okontrollerat kaos. Det ser dock inte riktigt så illa ut som det kändes. Haha, usch, det var ingen trevlig runda! Inför linjen oxer-räcke som var hinder 4 och 5 så tappade jag utsidan och det gick inte att rädda. Aleccis flög iväg i ett luftsprång och sa klart och tydligt nej. Jag tappade stigbygeln (en av typ tre gånger? Tappa stigbygeln = letar efter stigbygeln = kommer åt Aleccis = något jag försöker att undvika för det blir inget bra. Hon flyger iväg eller blir stressad), jag tappade iaf stigbygeln och när jag fick tag i den så skulle vi göra om - göra rätt, men så blev det inte, så vi åkte runt på en volt till och sen gick det. Dock blev det inte så himla bra kommunikation där inne så det gick väldigt fort och vi kom alldeles för nära samtidigt som hon givetvis, med de förutsättningarna, inte hann lyfta riktigt från marken. Det blev ett riktigt ordentligt nedslag, nästan som en halvkrasch ungefär. Kände inför sjätte hindret att mina nävar var högt, högt upp men kände just då att jag ger fan i dem för att ändra handpositionen skulle garanterat bli värre än det var. Så vi fortsatte. Kom visserligen över resten av hindre, och dessutom i rätt ordning. Så totalt "bara" 8 fel ändå, trots en rätt... vidrig känsla. Haha, fyfan, det vet verkligen ingen bra runda nej.
   
  Tog några språng innan nästa start och försökte vänta in hindren då. Första gången på oxern blev perfekt! Andra blev för långt ifrån och släppa iväg/längdhopp, tredje gången blev för nära = inte tillräckligt med höjd i språnget och rev. Båda gångerna på räcket gick bra.
   
  Debut 1m: Här fokuserade jag mig mer på ridningen och att vänta in hindren. Det gick rätt bra faktsikt. Tock dock tag i henne ordentligt efter tvåan och ryggade litegrann. Fortsatte och det gick bra. Kändes även bra faktiskt. Kom till svängen som ställde till det innan; red noggrant och det blev bra. Försökte fånga henne mellan hindren (linje) och det gick tillräckligt bra. Kom väl lite nära räcket, men inte värre än att det gick. Sexan kändes bra, sjuan blev hon lite pigg till och åttan tog vi väl av bara farten. Är nöjd med sista rundan! Bättre ridning (eller jao, ridning överhuvudtaget jämfört med första klassen!), väntade in hindren och fick tillbaka Aleccis iaf litegrann. Skönt att avsluta dagen vettigt, och med en felfri runda, dessutom!
   
   
  Printar ur 1m (väntar på bilder :D)
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.