• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat - Pay & Jump, Bråtåkra

  Strålande sol, en bit över 20 grader, varma vindar och väldigt, väldigt svettigt är vad vi har haft idag. Stackars Aleccis var väldigt svettig redan när jag lastade ur henne. (Det blir ju inte heller bättre av att hon står och sparkar och har sig inne i transporten innan hon får komma ut direkt.)
   
  Som ni såg så var jag inte särksild taggad och det tog ett tag innan jag "kom igång". Tyvärr så blir ofta klubbtävlingar väldigt utdragna vad gäller tiden så trots att jag väntade länge innan jag började skritta fram så blev det ändå en ganska lång väntetid. Men så fort vi fick komma in på framridning/-hoppningen så började det rulla på lite iaf.
   
  Hon kändes helt okej, men tyvärr inte särskilt genomriden. Rumpan är lite här och där och jag är inte tillräckligt bestämd med benen när jag svänger henne, men annars har jag inget direkt att klaga på. Pigg och framåt, hoppar allt hon kommer i hennes väg och visst blev hon ännu piggare efter några språng, men det är ändå enorm skillnad från tidigare.
   
  Vi startade två gånger. Hoppade 80 och 90 cm idag också. Eftersom det var inomhus så ville jag inte höja upp mer, men annars är tanken att ta 1m nästa gång.
   
  Första starten: Första, andra och kanske till och med tredje (minns inte jätteväl) gick väl ändå någorlunda okej och trots långa tyglar så väntade hon lite. Sen gick det fortare och fortare kan man säga och jag "hann" inte korta tyglarna så jag har ingen annan än mig själv att skylla. Hon satte en stabil nolla även om det börjar gå fort, så en felfri runda där alltså.
   
  Hon började visa sina lite hetare tendenser på framhoppningen till andra starten. Hon blev väldigt pigg och började göra lite skutt och sådär. Hindren på framhoppningen kom vi knappt åt då de "paxade" alla tre tyvärr och sänkte ner dem till unghästarna. Men de sprången vi tog (inte på 90, men det kvittar ju) blev... inte kanske 10-poängare direkt, haha. Släppte henne lite och så blev det sådär långa språng och efter hindren går det ganska mycket fortare än planerat.
   
  Andra starten: Den var bättre överlag! Kortade tyglarna och hade en jämnare rytm och tempo, dock så gick det inte så lugnt men mer kontrollerat. Ettan var inget konstigt, höll ut lite väl till tvåan så lång väg där. Jag hade egentligen tänkt att kapa lite svängar (inte överdriva) bara för att känna på hur hon skulle svara på det. Det var vad jag gjorde till trean. Gick innanför och hon var så himla fin där och svarade direkt och följde med mig genom hela svängen. Kom riktigt bra till trean och vi följde kortsidan till linjen (oxer - oxer) på långsidan. Där hade hon dragit på en del i första klassen och jag fick inte tillbaka henne så nu var jag tydligare och blev nästan förvånad när hon kom tillbaka bättre än förväntat. Hoppade femman bra och vände runt på sexan som stod på diagonalen. Därefter var det en bruten linje ner mot sjuan, sista hindret och precis som innan så tappade jag henne lite där (var otydlig och halvt "glömde bort" och tog inte tillbaka henne) och hon drog på. Det som ändå är "bra" när hon tar dessa egna initiativ är att hon fullföljer dem! Trots att jag inte ger henne varken stöd eller talar om vart vi ska så tar hon saken i egna hovar och fixar det själv. Sen är ju inte det alltid det man strävar efter då det är jag som ska be henne om saker, men så länge hon ändå kör på hela vägen så tycker jag det är mer okej än om hon skulle ta för sig men sedan kanske fega ur eller något liknande. Vi kom lite långt ifrån, och ganska fort, men hon tog av stort och hoppade längdhopp istället. Även här en felfri runda och den här sista rundan tyckte jag var bättre än den första.
   
   
  Inga bilder eller filmer tyvärr vilket är lite tråkigt. Bara efteråt och hemma.
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.