• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat - Pay & Jump Aneby

  Kom dit i ganska lagom tid, vill ju inte ha henne ståendes för länge i kärran då hon börjar göra dumheter då. Men en halvtimme någonting hade vi tillgodo. Gick och betalade osv, men sen blev det kolsvart och det fullkomligt vräkte ner; mer, mer och ännu mer. Inte nog med det så började det hagla och sen kom det ett par åskknallar. Det höll väl på i en tio minuter, en kvart. Sen var det bråttom! Ville ju inte ta ut henne när det värkte ner så avvaktade lite och därför blev det väldigt knappt om tid. Hann inte mer än skritta till framhoppningen innan de ropade in mig, så blev det lite kvick igångjoggning och därefter hoppa lite.
   
  Aleccis har någon idé vilken gör att hon stannar på första hindret på framhoppningen. Det gjorde hon idag, och även förra gången då vi var i Sävsjö. Men sen var det bara att köra på och hoppa några språng. Hon var lika motig i vänstersidan, framförallt i munnen men jag fann ingen anledning att bråka utan lät henne vara så.
   
  Vi hoppade 80 och 90 cm, debut i båda höjderna för vår del.
   
  80 cm; i första rundan kändes det inte riktigt "av och på" på det sättet, men det var ändå rätt tyckigt. Hon hade inget annat i skallen än att hoppa och jag släppte tyvärr iväg henne mer eller mindre varje gång. Över fjärde hindret tappar jag innerstigbygeln och då börjar det gå duktigt fort mot och över femte hindret, men det gick ju ändå :P Fick tag i stigbygeln efteråt och kunde rida vidare. Felfritt!
   
  90 cm; i andra starten ville jag rida med mer ben, men det blev inte riktigt så. Efter två hinder ställde jag mig upp lite och lät henne rulla på. Denna runda blev däremot väldigt "av och på" - på över hindren, och av emellan. Jag släppte iväg henne lite mycket och det kändes som det var en halvdan autopilot som satt där uppe på henne. Felfritt!
   
   
   
  Man märker väldigt tydligt att det just är mellan hindren vi behöver träna. Svänga, och hoppa hinder efter varandra. Banträning helt enkelt. Jag har inte möjlighet till det och då är det svårt att träna. Men själva hindren går ju bra iaf, haha. Hon är väldigt rädd om sig, Aleccis, och nu när vi har fått förtroende för varandra så är hon väldigt ärlig. Bra egenskaper, helt klart!
   
  Jag är ganska missnöjd med min sists idag. Red på ett spänt sätt; jag var inte spänd som i nervös, utan mer spänd som i inte särskilt varken följsam eller mjuk. Men med Aleccis kan jag inte vara annat än nöjd! :)
   
  Bra dag, trots halvdant väder. Det var uppehåll i stort sett hela tiden jag hade Aleccis ute, men så började det regna och helt plötsligt var alla hästar inne i transporterna på nolltid, haha. Nej, fy för regnväder!
   
   
  Typ som på den printen kände jag mig idag; lutade mig framåt och ingen tyngd i sadeln. Ingen optimal sits eller ridning idag, men det bästa av allt är att hon pallar det! Förr var det väldigt viktigt att allt stämde; balans, väg, avstånd, galopp osv, men nu kunde hon ta egna initiativ trots sämre prestation från min sida. OM jag är glad över den hästen! :)
   
  Kunde haffa mor min i morse så hon svängde förbi och då var jag inte sen att be om film, dock blev det bara i 90 cm. Kommer upp senare!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.