• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nöjd med djuren!

  Pärla fick inte alls hoppa idag. Det var väldigt blött och eftersom det är gräs och grus blandat där jag hoppar i skogen så tänkte jag att jag struntar i det för känns väldigt onödigt om det var halt. Men eftersom det som sagt regnade så fick det bli barbacka igen. Hon är så fin barbacka! Red i skogen, ett varv i bn och så samma väg tillbaka genom skogen igen. Var ute i en timme.
   
   
  Aleccis red jag igenom idag, precis som planerat. Vi höll oss mycket på en ganska stor volt, började med traven. Lät henne även rulla på i serpentiner, men fortsatte sedan med volten. Gjorde även ett par mindre volter i den stora volten. Ökade och minskade traven lite, men jag hände inte riktigt med i ökninen(?). Haha, vet inte vad jag höll på med men jag råkade komma i bakvikt när hon ökade på. Var mer medveten om det sedan och då gick det bättre. Övergick till galopp, fortfarande på volten. Började låta henne rulla på och kände även på, preis som i traven, några mindre volter i stora volten och det gick bra. Hon galopperade genom kroppen i mindre språng, dock "tappade" jag utsidan ibland och då blev volten inte helt rund. Ändå böjd med henne sålångt. Övergick till tempoväxlingar i galopp på volten och även väva in mindre volter. Då taggade hon till mer och istället för att galoppera igenom kroppen i de små volterna så var hon mer på rumpan och vände runt på ett mer "vändbart" sätt, eller hur man ska säga. Önskvärt i framtida omhoppningar iaf! Det blev så "automatiskt" och båda sätten att vända på tycker jag är önskvärda, men i olika sammanhang så jag lät henne göra på så sätt. Avslutade med att trava lite på volten och därefter göra några serpentiner igen. Skrittade därefter hemåt.
   
  Galoppombyten har vi också tränat lite smått på idag. Fyra gånger bad jag henne om byten, varav tre av dessa var rena och en av dem bytte hon bara fram men jag lät henne rulla på och försökte tänka på vart jag "var" någonstans i sadeln. Efter några språng bytte hon även bak och vi kunde fortsätta. Alla gånger blev hon lite "till sig" men höll sig ändå i skinnet och det som sagt bara att fortsätta med det vi höll på med. En gång när vi var på väg hem och glaopperade så bad jag henne byta på rakt spår, och hon bytte! Blev såklart vråltaggad men bytte rent - FRAMSTEG!
   
  Denna "genomridningen" höll inte i sig mer än tio minuter-en kvart, för sen var hon lika på igenom som om att hon inte har blivit riden de senaste månaderna, haha. Kul häst är det iaf :):) Vi var ute i en timme och en kvart ungefär.
   
  Imorgon blir det lydnad i form av tempoväxlingar och övergånger i skogen/byn och sedan är det träningstävlingsdags i övermorgon! Pärlahäst kommer få galoppera imorgon och så blir det väl något (ev hoppning?) på torsdagen. Blir nog bra :)
   


  Kommentarer
  alex

  vilken fin blogg!:)

  2013-05-21 @ 15:51:30 | URL: http://malmstroms.blogg.se
  Josefine

  Fina! :D

  2013-05-21 @ 17:24:34 | URL: http://joseffinedjur.blogg.se
  Emelie

  Jag kan försöka hinna med att skicka bilderna! :D Men ja, jag kan komma och fota på onsdag! Men är du medlem? :) För det är väl bara för medlemmar? haha! Men skriv gärna om du kommer eller inte, så vet jag! Annars är jag inte säker på att jag åker :) Gött! :D

  2013-05-21 @ 18:17:23 | URL: http://lindblad.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.