• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mina och Mellonies sista rundor

  Mellonie, min förra ponny som jag sålde i somras strax efter jag köpte Aleccis, hade ingen bra galopp. Själva hoppen var det inget större fel på, men galoppen var väldigt kort och jag gjorde tyvärr inget åt det förrän sista halvåret ungefär då jag helt plötsligt kom till en annan ridning som fick henne att ta ut sprången mer och galoppera genom kroppen. Detta ledde i sin tur till att det var lättare för henne att hoppa och då fanns det inte alls den tvekan i henne som kunde uppkomma ibland (som berodde till stor del på mig).
   
  Den rundan här under är lätt våra SNYGGASTE rundor, om man bara kollar på hur det ser ut. I och med att det är så lågt så behöver inte jag sitta och stressa, veva med händerna och driva som en idiot. Hon rullar på och det ser rätt trevligt ut faktiskt. Detta är vår första tävling efter ett uppehåll på sju månader pga hovböld och hålvägg som tog ett tag att hitta/växa ut. Men vad ska jag säga - jo, alltså de snyggaste rundorna vi fick till. Ingen annan gång såg det såhär fint ut.
   
   
  Denna runda här under är vår LB+5 debut. Jag tyckte det var högt och vi var egentligen inte redo för att höja mer. Men jag gav det ett försök och jag var så nöjd efteråt! Jag totalmissade hur de skulle göra i denna klassen (tre olika "klasser" i samma klass) så det blev alldeles för kort tid på framridning och framhoppning, men det löste sig bra ändå! Hon ställde upp fint och missarna har helt klart med rutin att göra. (Självförtroende och avstånd, bland annat.) Jag räknade inte med en felfri runda, men jag ville komma runt - vilket vi gjorde, på för mig helt godkänt resultat.
   
   
  Detta är en av våra allra sista starter tillsammans. Det är den näst sista som kändes bra och jag minns det som en bra tävling. Jag hade även med mig Pärla och de båda ropade på varandra hejdlöst, men ändå gick det helt okej bra. Hon var (är) bra fin den ponnyn! :')
   
   
  Egentligen är jag bra dum när jag sitter och tittar tillbaka på det här... Jag får saknadstoppar ibland och nu är helt klart en sådan. Min fina, fina ponny. Henne gick det verkligen att göra allt med! Det är många som säger så om sina hästar men här var det inte någon överdrift. Den ponnyn alltså. Åh, jag hoppas i min hemlighet kunna köpa tillbaka henne när hon har "gjort sitt" eller vad man ska kalla det. :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.