• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mina finingar idag

  Galoppintervaller med Tante Gul - kändes som vi hade ett något lägre tempo än vad vi haft innan, men det var ju ett tag sedan vi "galoppintervall:ade" nu så lät henne mest rulla på i hennes självvalda tempo. Underhöll den dock så att hon höll ut hela sträckan x6. Kondisen är det inget fel på - det är andra delar som sviker! Masserade in kylgel på bakbenen efteråt.
   
  På tal om bakbenen; I juni förra året fick hon ju den där skadan, vb. Hon behandlades, vilade och sattes därefter igång; mycket vid hand men även ridning. När hon var igång red vi en oplanerad längre tur med sällskap på ca 2h 30 min som blev längre pga möte av diverse grejer (därav oplanerad), och därefter reds skadan upp, vilket var under hösten någongång. Hon vilade igen och i vintras sattes hon igång igen. Denna gång i ännu mer "slowmotion" och hon gick i halvfart i stort sett hela vintern och början av våren. Bakbenet hade en galla och var synligt lite större än det andra. Med tiden kom det även fram mindre galla på andra bakbenet (vilket det tydligen brukar bli?) och jag har haft koll på dem och kännt på det osv. Men när det började kännas finare så har jag inte tänkt på mycket på det och igår när jag kände igen så var det fd skadade benet HELT ÅTERSTÄLLT. Inte galligt över huvud taget. Hur sjukt? Hon är ändå 23 liksom och det tar ju längre tid att läka när de blir äldre. Andra benet kändes det lite, lite smågalligt på men knappt något alls egentligen. Bara lite mer än på vb. Skönt. :)
   
  Skadad Pärl i somras/höstas :( Men nu verkar det som sagt helt återställt!
   
  Aleccis gick i skogen och byn; dagen till ära tempoväxlingar och övergångar. Hon var fin i början men sen skulle vi gå förbi en grön robotgräsklippare - som vi har gått förbi måååånga gånger förut. Men just idag var den döläskig! Så efter en del tjafs där vid så var hon gaaaalen. Haha, det är krut i den hästen alltså! Så det blir ju rätt spännande hur det går imorgon. Vi gjorde även några galoppombyten (lägger in det vid varje pass nu för att träna, men inte så intensivt) och för det mesta försöker hon byta. Det blev lite fel en gång, men annars bytt hon. Nackdelen blir att hon byter när man plockar tillbaka henne ibland, vilket inte är meningen alltid, men vafan, mig gör det inget än så länge. Bara göra om - göra rätt :)
   
  Aleccis i höstas.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.