• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mina fina!

  Motivationen tröt (som vanligt) när jag vilade röven på en stol sådär mellan skol- och hästtiden. Men efter att ha slukat diverse i skafferiet (typ) och rastat mobilen en timme så tog jag mig i kragen och åkte ut till djuren.
   
  På Pärlahästs schema hade jag planerat galopp - så vi drog ut och galopperade. Var ute i 1h 15 minuter och hon gjorde det bra. Dock fick jag inte riktigt fram henne i önskat tempo (var kanske inte så jättebestämd heller), men vi tog det på tantens villkor och rullade något lugnare, dock hela tiden i galopp och inga protester eller så utan hon gör det hon ska, precis som vanligt.
   
  Tog därefter ut den Glada Bruna på en sväng. Tanken var att rulla på lite trevligt efter gårdagens hoppträning och då kom jag på att Birgerssonrundan var länge sedan. Så den tog vi. Vad som är extra bra är att då fick vi även in lite asfaltsskritt vilket alltid är bra att få en lagom dos av. Hästen var pigg (som vanligt) och det "råkade" visst bli en tur med galoppombytesträning. Skogsvägen slingrar sig lite och med Mellonie bytte vi alltid galopp så fort vägen svängde lite. Aleccis var hyfsat med på noterna (det var hon som bjöd in till de första bytena) och de flesta gångerna var både rena och till och med vid rätt tidpunkt! Men ibland så bytte hon själv. Alltså det var rätt, men tidigare än jag hade tänkt, dvs på eget initiativ. Då lät jag henne fortsätta rulla på och struntade i det. Hela tanken med att träna på galoppombytena är ju att göra dem "stressfria" och därför ser jag ingen anledning att avbryta henne när hon gör just ett stressfritt byte även om det inte var jag som bad henne just då. Vi var ute i 1h 10 min.
   
  Tidigare ikväll efter dagens motion. (Buhu på kvalitédödar'n...)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.