• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Martingal

  När jag provred Aleccis för snart tio månader sedan så är det ju ingen hemlighet direkt att det inte gick så bra, hahaha. Aleccis kutade runt med mig och jag hade inte någon kontroll alls. Det gick fort och vi låg ner i kurvorna. Men ändå valde jag att försöka styra mot några hinder och ja, vi kom ju över i alla fall. Aleccis hoppade på fart och det kändes som hon hoppade längdhopp istället för höjdhopp ;)
   
  När jag sedan fick hem henne några dagar senare så använde jag mig av diverse "nödbromsar" eftersom jag inte har någon ridbana och OM det nu var så att hon mot förmodan skulle dra på så ville jag kunna få stopp på henne i styrka just av säkerhetsskäl. Men tack och lov så behövdes det aldrig användas och successivt plockade jag bort onödig utrustning.
   
  Jag red henne med gummipelham (gör fortfarande oftast det, byter med tredelat) och med martingal. Martingalen hängde med och den hade jag inte en tanke på att plocka bort, framförallt inte i hoppningen.
   
   
   
   
   Men i slutet av vintern började hon få skav av förbygeldelen och då plockade jag bort martingalen helt och hållet. Jag red henne utan, men tog på den de få gångerna jag hoppade med henne (blev inte mycket i vinter). Men nu i våras när jag skulle "börja" hoppa henne igen, så glömde jag att ta på den. Det var alltså inte med mening. Redan efter första gången kändes det så bra så att jag anmälde oss till vår första pay & jump. Men jag vågade inte lita helt på det jag hade upplevt ändå. Jag hoppade henne igen, även denna gång utan martingal och nu vet jag att den ska jag inte använda mer!
   
   
  Jag kände aldrig att martingalen hämmade henne, utan den största skillnaden är nog mina händer. Med martingalen var de höga, utan var de låga. Men tyvärr så "glömde jag bort" det nu sist. Vi tränar på att hålla ett högre tempo och då åkte tyvärr mina händer upp. Det måste jag träna på. Men det är helt klart en mer tillfreds häst jag sitter på och jag är väldigt glad att jag glömde martingalen den där dagen när vi skulle hoppa för någon månad sedan.
   
   
  Här över är senaste starten med alldeles för höga händer och en omjuk och inte särskilt följsam sits. Men ändå - vilken skillnad! :) Nu taggar vi dessutom lokal debut!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.