• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Man lär sig

  Jag har lärt mig något/blivit medveten om minst någonting vid varje träningstävling och det tänkte jag dela med mig av nu.
   
  25/4, 50/70 cm, Sävsjö: får lågt tempo.
   
  Våra allra första starter tillsammans och jag undrade verkligen hur det skulle gå. Skulle jag ha någon kontroll över huvud taget eller skulle vi vara tillbaka på ruta ett igen och det skulle bli som på provridningen? Det visade sig att det gick bra. Till och med över förväntan. När jag sedan kollade på filmerna såg jag att där det kändes som det började gå väldigt fort, gjorde det inte det utan däremot såg jag att om vi ska upp på mer höjd måste tempot höjas.
   
  9/5, 80/90 cm, Aneby: för höga händer.
   
  När jag höjde tempot så åkte mina händer upp. Det var nog en direkt konsekvens av att jag inte kom ner i sadeln och att jag tyckte mig ha spända axlar. Detta är i alla fall något jag ska ta med mig och tänka på framöver; kom ner i sadeln, kom tillbaka, använd magen och därmed få låga, mjuka händer.
   
  18/5, 80/90cm, Bråtåkra: måste rida med kortare tyglar
   
  När hon är lugn och fin så rider jag ofta med för långa tyglar, även här. När hon då blev piggare och vi började hoppa så blev tyglarna alldeles för långa och det ledde till en mindre kontrollerad runda. Skärpning på tygellängden!
   
   
  Gemensamt för alla starter är dock att jag inte får glömma mina ben. Jag har lätt för att släppa skänklarna och inte håller om henne tillräckligt och det måste det bli bättring på! När jag inte håller om henne så kommer jag inte heller ner i sadeln vilket i sin tur gör att jag inte får tillbaka henne särskilt mjukt och fint.


  Kommentarer
  Amanda

  Härligt när man inser vad som kan göras för att bli bättre!!:-) kram

  2013-05-21 @ 15:06:59 | URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
  Wilma

  Hej! jag hr bilder på dig sen pay & jumpen i sävsjö vill du ha de? :)

  Svar: Ja, tack! Väldigt, väldigt gärna :D Fotar du även nu på torsdag? Ska nämligen starta på Särk igen då :):)
  vinna.blogg.se

  2013-05-21 @ 20:58:07
  Wilma

  Ja de hade jag tänkt ska ju vara med så är där! Jag fotar med Emelie så hon har säkert med bilder! Men Emelie fotade dig med min kamera! Vart ska jaga skicka de till? :) lycka till i morgon ;) det är inte många men du får nya i morgon.

  Svar: Kul! :) Tack, detsamma!Skickade ett mail till dig :)
  vinna.blogg.se

  2013-05-22 @ 22:36:08


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.