• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • JLFFs hopp- och dressyrdag med uttag till Fjord-SM

  Idag har jag och en av mina hästar varit i Nässjö på Jönköpings Läns årliga hopp- och dressyrdag. Som ni vet hade jag från början tänkt att ta med Pärla (såklart) men sen tog jag med Aleccis på vår första pay & jump och planerade därför in att ta med henne och hoppa clear round, 70 och 80 cm. När det väl började dra ihop sig började jag vela fram och tillbaka. Jag anmälde Aleccis sista anmälningsdagen, men eftersom Pärla kändes så fin sist vi hoppade i skogen så var jag inte helt "övertalad". Vem skulle jag ta med mig?! Eftersom det "bara" är en klubbtävling, och en snäll sådan där Pärla alltid har gått bra, men även fjordtävling, kändes det "dumt" att ta med Aleccis. Men om Pärla inte vill mer? - Ole, dole, doff..!
   
   
  Jag valde till slut att ta med mig Pärla. Och det ångrar jag inte!
   
   
  Idag fick jag tillbaka min "gamla" Pärla - den jag inte har haft de senaste tävlingarna. Hon var sig själv, glad, framåt och betydligt bättre självförtroende än tidigare i vår. Vi gick ner ordentligt i höjd för att hon skulle få känna att det var lätt och satte en stadig nolla i 70 cm. Därefter laddade vi om inför nästa start; 90 cm, SM-kval klassen. Eftersom vi var ensamma att starta var det ännu viktigare att prestera och visa att vi förtjänar förstaplatsen - vilket vi gjorde!
   
  Det blev en miss mot första hindret så hon fick hoppa väldigt mycket rätt upp och kunde inte hoppa så långt så hon landar på bakbommen och jag tror den faller. Men bryr mig inte om det utan vi kör vidare. Tycker större delen av rundan flöt på bra, förutom lite galoppombytesavsaktningar emellanåt. Vi kom runt resten av banan och det kändes bra. När vi då går i mål och jag tittar på första hindret ser jag att det inte alls har fallit av hållaren utan att hållaren på ena sidan har kanat ner litegrann. Så även om det inte var en perfekt runda så var det en väldigt trevlig känsla vi hade medan vi hoppade. Vi vann klassen (no shit, sherlock?! höhö), men oavsett vad så är det viktigaste för mig att jag har min gamla häst tillbaka! :')
   
   
  Kan inte vara mer än nöjd med dagen. Dessutom gick det bra att lasta (hon tjurade sist), och både vädret och människorna på plats var på strålande humör. Detta är ridsporten när den är som allra bäst!
   
  Några bilder från dagen. Först är när Pärla står och är söt - redo för sin tur!
   
  Varför ha en läderfärg, när man kan ha två?! ;) Pärla fick gå klädd som den vinnaren hon är - blå och gul!
   
  Stör mig på att det ser ut som att jag har sadlat henne bakom öronen... Vi invigde iaf det nya gula scapaschabraket. Det var lika snyggt på hästen som det var i påsen! :)
   
  Lagom tjock i sina bästa år var det va? Snygg häst iaf, och nästan full sommarskrud!
   
   
  100% matchning idag då!


  Kommentarer
  Kajsa

  Väldigt fina bilder :)

  2013-05-05 @ 21:14:55 | URL: http://kajsaochtuvas.horseworld.se/
  Ellen

  Min fjording går inte att lasta. Det tar 1 1/2 timme att lasta henna isåfall. kan du hjälpa mig? :o

  2013-05-10 @ 10:29:46 | URL: http://ellenolssson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.