• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträning - Aleccis

  Tog med min Glada Bruna på årets första hoppträning idag. Det var en bana med tio språng där vi hela tiden skulle tänka på, och ha med oss, yttersidan. Det passade perfekt just eftersom jag tappade yttersidan i 90-rundan i torsdags. Så det var precis vad vi behöver träna på!
   
  Hade lite mycket att tänka på så höll på att glömma banan första gången vi red hela, men det löste sig ändå även om både vägarna och ridningen inte var något bra alls. I början tyckte jag det var svårt att hela tiden tänka på yttersidan och få med henne runt samtidigt som hon då försöker dra på samt byta galopp och så sitsen, sitsen, sitsen hela tiden. Men sista rundan tycker jag gick bra. Det kändes bra och vi hade redan bättre rytm, vägar och även min sits hann bli lite bättre på den korta stunden.
   
  Har inte så mycket att tillägga. Men jag måste tänka på min sits mer. Jag har ingen balans över hindren utan håller i mig i tyglarna (vilket jag inte har märkt) så nu framöver är det mantag som gäller och massa eftergift. (Inte massa som i mycket, men en massa som i någonting till skillnad mot nu, som är typ inget).
   
  Lasse tyckte även det har hänt en hel del sedan sist och nu börjar det bli häst av henne. Även om jag vet det så är det kul att höra, men visst har det tagit tid!
   
   
  Jag visste att det inte var fullt batteri i kameran, men att det var så dåligt med ström som det var visste jag inte. Så de filmsnuttarna är inte lönt att slänga upp utan istället ska jag försöka komma ihåg dagens lektion ;)
   
  Pigg häst och sned ryttare.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.