• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppat idag

   
  Satte upp tre hinder som fick bli en linje med ca 17-18m och en kombination med ett galoppsprång mellan på ca 7m. Pärla gick på 5-6 språng på "linjen" och tog 2 "bekväma" språng i kombinationen. Aleccis gick på 3 eller 5 (tror aldrig vi tog fyra, tre på "tillbakavägen" = högre tempo, fem på "ditvägen" = lugnare tempo), och 1 språng i kombinationen. Det var egentligen byggt till Aleccis, medan Pärla löser de flesta avstånd och det gick ju bra idag också.
   
  Pärla bjöd på bra och hoppade väl. Var inte i en "bom" (pinne), förutom det lilla första en gång när jag var väldigt otydlig och visade det jättesent. Det var för övrigt första gången vi hoppade det, så det hade jag kunnat göra mycket, mycket bättre. Hon kan det här och det finns väl inget direkt att varken klaga på ett träna på när det inte blir särksilt mycket mer tävlingar för hennes del.
   
   
   
   
  Aleccis var som vanligt framåt att rida och medan vi red fram och värmde upp (på några ängar längre bort) så kunde jag inte låta bli att jämföra med hur det var innan om man jämför med nu. Skillnaden är enorm! Vi ökade, minskade och hade oss. Svängde både större och snävare. Det känns bra!
  Hon hoppade väldigt fint idag och själva hoppningen känns rätt lätt, men för det så blir det inte alltid rätt eller prefekt. Men vissa språng var verkligen jättefina. Jag gjorde tyvärr en grov nybörjarmiss med kameran och glömde ställa in fokuset så det blev skitsuddigt. Jättejättesynd!
   
   
   
  Första hindret är omkring 70, kanske lite mer. Jag höjde upp lite till idag (är inte så lätt att höja med ostadiga stubbar direkt...) men vi hoppade som högst knappa metern (bilderna), och det andra räcket låg på dryga metern, så ca 95 resp 1.05 kanske.


  Kommentarer
  Retard Riders- Martina

  Fick jättelust att hoppa i skogen nu när jag ser bilderna, ska lätt göras nån dag framöver :)

  2013-05-01 @ 20:57:06 | URL: http://RetardRiders.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.