• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Höjdhopp och höjdhopp

  "Ju mindre fart du förlorar - ju högre kommer du hoppa. Ju snabbare du kan springa, landa och hinna med att hoppa - ju högre kan du hoppa" - citat av Stefan Holm, höjdhoppare.
   
  Jag fann en film på FB, delad av någon random grupp. Det var en kort snutt av en film från när Stean Holm tränar. Han hoppar en ENORM "kombination" med många räcken efter varandra, på låt säga hals-höjd för honom. I slutet sa han det jag skrev där uppe.
   
  Genast kom jag att tänka på vår sport och våra hästar. Nej, de hoppar inte på fart och antagligen är det vad de gör när de hoppar höjdhopp, men ändå. Någon likhet vill jag ändå hitta. Man kan inte hoppa högt utan fart. Man kan inte vinna genom att "vara kvar i luften" för länge.
   
  Haha, typiskt mig att alltid dra paralleller till ridsporten ;)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.