• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Häst och häst

  HAHA, att jag "lurade" Aleccis igår! Riktigt lurigt av mig, eller något. Nej men man måste tänka annorlunda om man inte får med djuret på sin sida - ingen nyhet.
   
   
  Aleccis reds bara i skogen igår, i stort sett. Jag hade bara en enda tanke med detta passet; dags att introducera bäcken och ta sig igenom den. Jag har provat att rida henne mot/över mindre bäckar (i diken) och en vattenpöl och hon föredrar helt klart att... vara torr om fötterna. Igenom vattenpölen gick hon efter att jag var lite tydligare. Över vattenfyllda diket hoppde hon varenda gång och det var inga små språng direkt, haha. Söt är hon!
   
  Denna bäck är bredare, säkert 2-3 meter och när det är lite blötare ute (typ vår och höst) så är den ännu både bredare och djupare. Så idag var det rätt milt med andra ord, men ändå såpass att hon inte fick några idéer om att hoppa. Vi skrittade ner. Hon stod still, vände eller på annat sätt tyckte att min idé var mindre bra och ifrågasatte den kan man säga. Efter några minuter provade jag att trava mot den för att se om det skulle bli någon skillnad, men se så trög var hon inte utan det tog stopp ändå, haha. När det inte heller fungerade så övergick jag till övertalning igen men det gav inte någon annan effekt än tidigare, kanske något steg men inte mer än så.
   
  Då vände jag henne bara om och så backade vi; ett steg i taget. Hon backar lätt så det var inget konstigt. Hon blev dock rätt förvånad när vi rätt som det var hade plaskat ner i bäcken och stod där. Då frustade hon och tittade sig omkring. Givetvis fick hon beröm hela tiden. När hon hade stått där en stund gick vi igenom på andra sidan, så gick vi ner igen och igenom. Så gjorde vi några gånger, sen travade vi igenom och efter det så tog vi galopp. Eller tanken var galopp men precis vid bäckkanten så bröt hon av till trav. Sen tog vi galopp ett par gånger till och galopperade igenom. Att det kan vara så kul att springa i vatten! Haha, man blir som en liten unge och vill rida igenom igen och igen och igen. ;)
   
  Sen red vi vidare och nu räknar jag med att det är lugnt med vattnet iaf på den platsen nästa gång. Alternativt kanske hon till och med blir lite taggad eftersom vi både travade och galopperade igenom. Så min tanke med detta pass gav önskat resultat!
   
   
  Pärla gick ett kortispass med framskrittning, ytterst lite trav och galopp (hann inte ens börja andas häftigt, än mindre flåsa), och avskrittning. Det tog en halvtimme ungefär, så väldigt, väldigt lugnt för hennes del. Men det beror på att jag har någon halvtaskig magkänsla vad gäller henne. Hon visar inget men ändå är det något i min mage som paranoit letar fel.
   
  Under dagen idag blir det någon form av markträning, troligtvis tömkörning, av båda. Hoppas vädret är torrt så vi kan hålla till i hagen...


  Kommentarer
  Erika

  BAAARBACKAAAA!!!! Vad härligt det ser ut!! :D

  Svar: Det är det också :D
  vinna.blogg.se

  2013-05-17 @ 13:30:52 | URL: http://lakerol.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.