• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det går upp och det går ner

  Motivationen till bloggen alltså. Jag är äckligt trött på utséendet och funderar på hur bästa möjliga sätt är för att göra något åt det. We'll see.
   
  Något mer jag skarpt ogillar är CSN. Slippsnissarna sitter där på sina snurrstolar och gör inget vidare bra jobb överhuvudtaget. Blir till att överklaga och vara jobbig. Men annars kan jag inte överleva hösten+vintern. Surt!
   
  Något bra däremot var vår 1,5 timmes ridtur. Jag red Aleccis som var pigg och framåt men helt okej trevlig att rida. Lite stark i början, men det märks verkligen att jag hittat några av alla knappar och spakar. För även om hon drar på så är det bara att sitta tillbaka (även i lättsits) och hon ligger kvar. Trevlig känsla! Det fungerade även bra för granntjejen med Pärlahäst. Det blir mycket snack när vi är ute; varför/varför inte göra si och så i vilka situationer osv. Sådant gillar jag! Tala om och dela med mig. Är det något jag iaf kan så är det den biten :)
   
  Min kropp är väldigt stel och sliten just nu. Det blev så efter att jag red Pärla 1h 25 min, 1h 20 min, därefter en kortis på 40 min, tävlade och Aleccis gick dessa dagar longering 20 min, därefter tufft 1 h 20 min, 1 h 25 min, 1 h 10 min. Så har hästarna gått de senaste dagarna och det har ändå varit ganska tuffa och krävande pass. Så min kropp... ja, den skulle jag gärna byta ut mot en yngre om jag hade kunnat! Har jobbiga problem med framförallt hälsenan och knät, båda vänster sida. Men sen kommer överansträngning i ryggmuskulatur osv med. Känner mig som 90+ när jag rör mig. Yeah, HEJ FRAMTID. (y)
   
  Aleccis har de senaste dagarna varit totalt GALEN! Igår fick hon vila för jag tävlade med Pärla, men de båda dagarna innan dess var hon egsih3tn2p3htw - ungeför så. Tokig, galen och nästintill ett exploderande monster. Hade knappt kontroll på henne alltså. Helt insane var det. Men det var inte helt oprovocerat, utan vi skulle träna på galoppombyten och hon pallar seriöst inte det... Men jag tror jag har en aning om varför. Min aning handlar om att hon nog inte har stenkoll på "höger" och "vänster", utan det är mer balansen som hägrar. Så när de har gjort galoppombyten har de tydligt bytt med balansen, vilket har gjort att hon har bytt men samtidigt har de lagt till ben vilket har gjort att hon rusar framåt. För att hon ska lära sig något behövs beröm och om det nu har gått till såhär så har berömmet hamnat på känslan och stämningen = hon förknippar bytena med att rusa i stress, MEN hon byter ungefär 8/10 gånger. För oss gäller bara en sak: fortsätta träna, men kanske inte så intensivt.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.