• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens hästeri

  Det var uppehåll och torrt i luften/marken så jag valde att hoppa med Pärla idag. De första travstegen hon tog var väldigt slöa och det var som hon sprang och sov... Sen höll hon på att snubbla över en sten och då kände jag att det var dags att väcka henne. Efter att krävt lite action så var hon riktigt fin! Ordentligt framme och faktiskt till och med pigg! När vi väl började hoppa (hoppade "linjen" i skogen), så var hon jättehärlig! Lyssnade fint framåt, gick även att ta tillbaka om det behövdes och hon hoppade allt helt utan att blinka. Höjde upp lite till men vi fick inte tillräcklig höjd i sprången idag, så efter några försök så lät jag det vara på mer bekväm nivå igen. Är ganska säker på att det ör lite hopp-styrka som fattas. Hon har ju trots allt inte hoppat särkilt mycket varken i vintras eller ens nu i vår. Inte regelbudet iaf, och det fattas lite styrka för att lyfta de extra kilona några centimeter högre. Är ändå jättenöjd med henne idag! Hon var fin och precis så jag vill ha henne, fast då önskar jag såklart lite mer styrka. Tanken är nu att försöka hoppa regelbundet och även hoppa en del studs för att försöka sträka upp henne lite mer. Vi var ute i 1 timme och 5 min.
   
  Aleccis red jag runt i byn och skogen - försökte få henne att rulla på lite bekvämt men hon var inte riktigt som jag önskade. Lite tittig och även spänd i omgångar. Till och från var hon väldigt fin, men det höll inte i sig så länge, tyvärr. Ett pass som var "ett i mängden" och som jag inte ens kommer minnas om några dagar. Jag kom tyvärr inte heller in i någon bra ridning idag, så njae, inget värt att minnas, men ändå inget egentligen dåligt pass. Vi båda var ute i 1 timme.
   
  Gammal bild.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.