• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Blev sent igår

  Tog äntligen tag i kommentarerna igårkväll. Jag är verkligen sämst på det - riktigt, riktigt vrålsämst, men nu är det det på rull! Vill ju svara på alla och då tar det tid - tid som jag inte alltid planerar/tar mig när jag sätter mig här. Har betat av knappt hälften och hoppas kunna ta resten snart. :)
   
   
   
  Igår var vi ute och körde lastbil på landsväg för första gången och woho var kul det är! :D Kan lätt vänja mig vid det, haha! Jag har lite megaroliga nyheter (för mig) också och det är att vi har hemstudier nästa vecka = lycka! Har fått några häften att beta av men bara jag tar tag i det ser jag det inte som något problem, eller ens jobbigt faktiskt. Blir skönt att kunna planera dagarna lite annorlunda nu ett tag framöver.
   
  Hästarna åkte jag ut till efter skolan. Någon typ av markträning eller så tänkte jag mig igår. Började med Pärla - tömkörning i hagen; på volt, över cavaletti på böjt spår, sen gjorde vi lite serpentiner mellan några stubbar jag placerade ut. Det gick riktigt bra större delen - men alla som har följt med från början vet att denna tant kan ha invändningar och framförallt när man är i hagen/närheten av stallet. När vi hade skrittat och travat mellan serpentinstubbarna några gånger så tyckte hon det räckte, så hon drog iväg i ren Pärlaanda i galopp, med ett bocksprång, ner genom gången till stallet. Med släpande tömmar såklart... Suck. Hämtade henne och fortsatte. Men det tog inte lång tid förrän hon gorde repris och drog iväg igen. Den hästen alltså! Känns som om någon glömde uppfostra henne de första 15 åren i hennes liv, hahaha! Hämtade henne igen och var inte direkt asmunter på henne kanske. Dessutom så VET hon ju att det är oönskat men ändå ska hon hålla på ibland. Var lite tuffare mot henne sen och då var hon from som ett lamm (eller något). Hon kräver lite "hårdhandskar" ibland, men är man arbetshäst så är man! Är ändå nöjd med henne, hon gjorde det hon skulle riktigt bra och det var kul att göra något annat. Hon är ju dessutom så himla fin med (minus några kilon, yes).
   
   
  Därefter tänkte jag göra samma sak med Aleccis. Men jag märkte ganska snart att det inte var någon idé att syssla med det just idag. Hon pinnade på så så långt var det inget fel, men hon verkar inte riktigt förstå och vill bara ha mig på en sida, så därför gjorde jag om det till longering istället. Jag longerade henne därefter på volt och över cavalettin på böjt spår. Därefter släppte jag henne lös för att se henne trava (var tanken) men hon visade mest på en ökad galopp i blandad "mjukhet". Som sagt, ändå kul att göra något annat och dessutom var vädret perfekt!
   
  Nu idag blir det ridning igen. Pärla barbacka igen - blir ju lättare att känna alla rörelser så och dessutom rider jag henne mycket bättre utan sadel så det känns som en bra idé. Aleccis rids med sadel (höhö), och vi ska väl mest rulla runt och sedan vara redo för lördagens planer :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.