• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Att kombinera två intressen

  Det är inte alltid det lättaste. Hästarna går alltid först, men ibland vill man gärna dela på sig och befinna sig på två ställen. Dels ute på vägarna men samtidigt i stallet. Jag ogillar när de är ute utan mig - jag vill ju också vara med!
   
  Min kille har ju precis köpt sig en lekbil och den används flitigt kan jag säga. Jag är riktigt, riktigt sugen på att hitta något vettigt jag också, men tyvärr så är det väldigt sällan man finner sådana klipp som han just gjorde. Det som finns ute är rent skräp för det tredubbla av vad han gav. "Men du har ju en!", heter det då. Nej, det har jag inte. Han duger inte att leka med (enhjular bara hela tiden, blä på det!) och så är jag för rädd om honom. Han är min lilla bruksis, och alltså MÅSTE han fungera. Hur ska jag annars ta mig till skolan, tävlingar, stallet osv? Nej, han får stå där han står. Jag vill ha en till! Men det lär väl inte bli något met det. Inte förrän jag har jobb, iaf.
   
  Det tar ganska många timmar i stallet. Nu är det sommartid och visst, då går det att kapa ner den en del från vintertiden, men att stressa med hästarna kommer inte att hända. Det är verkligen bara, bara i nödfall och då snackar vi inte stress som i stämning och energi, utan då är det komprimera tiden, vara väldigt effektiv och i så fall ta en kortare runda - med bibehållen känsla.
   
  Jag försöker alltid rida så tidigt som möjligt, men det är onödigt att överdriva. Lite sömn vill man också gärna unna sig. Det är så skönt att vara klar i stallet och sedan kunna vara ute utan att behöva bekymra sig. Så har jag gjort idag, och de senaste dagarna. Först stallet och hästarna, och därefter lek och bus däckrök, varvstopp och en jävla massa illamående (jag mår illa jättelätt).
   
  2008
  Min kille vill gå "all in" i sin hobby; bilarna, medan jag vill gå "all in" i min hobby; hästarna, men också en 70-80% i den andra biten; bilarna. Och då är det svårt att få det att gå ihop. Det suger i bustarmen när jag vet att de är ute och leker. Men jag skulle inte följa med på bekostnad av hästarna. "Följa med", ja. Det är så det får bli. Jag har ju inget att köra och då får jag nöja mig med passagerarsätet.
   
  Helgerna är nog det som krockar allra mest. När jag vill på tävling, men även följa med på bilgrejer. Som nu till helgen. Min gubbe har till och med tänkt att vara med och köra i en av grejerna och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vill verkligen vara på båda ställena samtidigt...


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.