• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Störande

  Jag vet inte om ni har tänkt på det, eller varit med om det nångång, men visst är det väldigt störande när folk inte vet vad det är de säljer?!
   
  Ett klockrent exempel på detta är om man letar en ÄKTA Volvo 850/855 R. Det finns olika varianter som T5, T-5R och R.
   
  Största skillnaderna?
  T5: femcylindrig turbo, 225 hk, odiffad.
  T-5R: femcylindrig turbo, 225 hk med en 30 sekunders boosteffekt på 240 hk, odiffad.
  R: femcylindrig turbo, konstant 250 hk, diffad, fullutrustad, tvärt om vad gäller skin och mocca, etc etc.
   
  Det finns även en "vanlig" turbo med endast 210 hk, odiffad givetvis.
   
  En välvårdad, äkta R är fortfarande dyr, och ganska svår att få tag på. Folk försöker sälja sina bilar som äkta R-bilar även om de inte är det. (Oftast T-5R men det ser man direkt om det är rätt eller "fel" inredning). Äkta R-bilar finns INTE i automat, men det är många som påstår sig ha en äkta R men så ser man att det är en automat och då är det bara en 225 hästars T-5R. Det gäller att vara på sin vakt, och veta vad man ska "leta efter" för att veta vad det är för bil.
   
  Just nu har jag suttit på blocket och kollat, för skojs skull, och än så länge inte sett en enda äkta R, men väldigt, väldigt många som påstår sig vara R i rubrik, även flera som har skrivit "äkta" framför. Jag blir inte förvånad om det är pga okunskap - men som köpare blir man lätt galen av att folk inte vet vad det är de har!
   
   
  Här har vi en till exempel. Snygg att se på (trots kass bild!) Detta är inte ens en T5-R vilket de påstår i annonsen. Positivt är dock att det är de rätta stylinglyktorna (devileyes) som är skitsvåra att få tag i då de inte säljs längre. Det är även en annan front och den tycker jag ser bra ut. Men rent effektmässigt är det ett nedköp. Jag hade iofs kunnat köpa den ändå, just pga utseendet (men inte för det priset! Fel upgifter -> även fel pris!) eftersom jag inte är ute efter största motorn och använder mina bilar som bruksbilar -  och även dragbilar, men poängen var att rätt ska vara rätt!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.