• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Söndagsplaner

  Vi ska tuffa iväg till Åseda tidigt och när vi kommer hem igen ska jag ägna mig åt hästarna i några timmar. Det låter alltid som att jag inte gör något annat än att "ta det lugnt", men det är bara något jag skriver när inget är planerat. I fredags till exempel så blev det dumheter för nästan hela slanten på kvällen.
   
  Klockan 18.16 låg jag i soffan och då kom min sambo på att vi skulle åka till Biltema. Biltema skulle stänga klockan 19.00 och vi hade två olika val att välja mellan: Värnamo eller Jönköping. Det är nästan lika långt till båda men i regel åker vi till Jönköping. Vi funderade en kort stund på om vi skulle åka eller inte. Skulle vi hinna?! OM vi skulle hinna var vi tvungna att åka DIREKT, annars var det inte lönt. Även om vi skyndade så tog det ändå några minuter innan vi satt i bilen, som tack och lov var tankad och klar. I bilen övervägde vi en sista gång och jag tyckte det var bättre att dra till Värnamo för även om det är många fartkameror till Sävsjö så vet vi ändå vart dem är och jag trodde det skulle var mindre trafik på den vägen.
   
  (Min sambos kompis som var hemma sa "men det hinner ni ju", och min sambo svarar "...men vi måste ju ta hennes bil", varav han säger " ahaaa...". HAHA, vafan, det är väl inget fel på min bil eller effekten i honom. Bara för att jag kör sugis. (Det är bara mindre som kan krångla på så sätt, hähä.))
   
  Sen var det idiotkörning från första kilometern till sista. Vi hade bra flyt med trafiken faktiskt, oftast var det raksträcka när vi kom ifatt eller också svände de av. Det var nog bara 3-4 gånger det inte blev flygande. Fartkamerorna provocerade vi, men ingen blinkade. Vi hann iaf, och kom dit två minuter i sju och hann köpa det som skulle köpas.
   
  Men det var inte bara acceleration och fart vi maxade, utan även bromsarna. Nu har bilen verkligen fått visa vad han går för (igen). För på hemvägen, när det såklart inte gick lika fort, men för att ändå flyta på så gick det en bra bit över begränsningen ändå. Sen rätt som det var så kom det upp ett rådjur på vägen och jag som verkligen gör allt i min makt för att inte köra på det stod givetvis på bromsen. Som tur var så vände inte rådjuret utan fortsatte framåt och då kunde jag väja åt vänster. Däcken skrek, och det var ganska nära men som tur var så klarade det sig helskinnat (fysiskt) och innehållet i min bil blev ommöblerat men annars så. Huvudsaken var såklart att djuret skulle klara sig och det gjorde det. Vi var hemma igen en bit efter klockan åtta.
   
  Detta var ett exempel på vad som kan hända när det i bloggen har stått "ta det lugnt".
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.