• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Som planerat!

  Dagen blev som planerat; häst1, häst2, kalas, häst3. Trots mörker och kyla så tog vi oss runt på en sväng, jag och storhäst. Vi red större delen i skogen och där det inte lös, och hon tyckte det fanns en del att titta på. Men med tanke på dem förutsättningarna var hon ändå helt okej mjuk och fin. Fast, ärligt talat hade jag ett bra ursprungsläge då Marielles arbete satt kvar lite. ;) Nöjeskörning, som man brukar säga, haha.
   
  Vi red den rundan där man rider på sidan av stora vägen och för en gångs skull var det typ inte en enda bil/annar fordon på så långt man såg! Det kom en bil en ganska bra bit bakifrån, men that's it. Så gött att inte behöva planera in i minsta detalj hur man ska göra, utan bara låta henne gå på i stort sett. Det var dessutom stenhårt att rida, men som vanligt höll vi igång ändå i alla gångarter. Ganska exakt en timme var vi ute.
   
  Pärla reds som häst nummer två, alltså i förmiddags och henne red jag barbacka. Det var inget vidare bra pass. Hon var allmänt seg och jag hade jättesvårt att hålla överlivet upprätt. Jag orkade inte? Men hade kånkat vatten innan och dessutom är inte kroppen bra än. Men ändå. Sjukt hur viktig ryggen och all annan muskulatur är för att sitta vettigt. Känslan var inget vidare. Det var ett alldagligt "ett i mängden-pass".
   
  Första hästen ut skötte sig också. Hyfsat bra hästdag!
   
  Det bästa med hela dagen var faktiskt att jag, trots att kalaset drog ut på tiden så höll jag det jag hade planerat.
   
  Förresten, tro fan Aleccis hade trampat sig med en av broddarna IGEN! Blod var det, men hon var inte halt. Därav att jag red henne ändå. Men det är fan det TREDJE denna vinter. Egentligen fyra om man räknar med ett "gnid" av en brodd längs insidan på den andra hoven. Det "positiva"(?) är att hon blandar hovarna och kliver inte bara på samma hela tiden - alla får vara med :P Nu får hon helt enkelt ha boots bak, både i hagen och när hon rids. End of the fucking brodd-skadar-story!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.