• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Så här kul möte har man minsann inte innanför fyra ridhusväggar!

  Helt plötsligt fick dagen en annan vändning och blev mer eller mindre fullbokad! Först ska jag köpa kraftfoder och så ska vi äta något. Vi hade nog även något mer ärende? Sen bär det av till några vänner där vi kommer tillbringa kvällen. Mysigt!
   
  Idag var vi med om något nytt! Jag och Aleccis (som för övrigt var skitfin att rida!) blev JAGADE av älgar i skogen, hahahaha. Jag försökte såklart vinna striden genom att hojta, veva, försöka springa mot dem (med Aleccis givetvis) och vråla "NEJ!" "PANG!" osv, hahaha, men de ville sig inte luras. ;) Aleccis var lite skeptiskt till mina val där i stridens hetta och när de (framförallt en av dem) jagade oss så vände vi och så var det nästan full galopp fast eftersom jag höll henne blev det mest kaninskutt. Vi vände och provade ingen och då började jag bli lite sur på dem: "FAN TA ER; eller nej förresten, gör inte det. men flytta på er!" haha, kan bara tänka mig hur fult det borde sett ut. Älgen satte av efter oss en gång till och så gjorde vi samma sak igen. Sen stannade vi, vände och stod och blängde på varandra ett tag innan vi fick ge oss för då började de andra hänga på den första och jag kände att tre jagande älgar nog inte kunde leda till seger för oss, tyvärr. Blä, haha. Jävla skit. Vi förlorade. Vi vände och jag lät Aleccis trava. Först var hon spänd men ganska snart var hon mjuk, lugn och fin igen. Sen galopperade vi lite och då blev hon väldigt spänd och uppmärksam på det mesta. Innan vi bröt av så var hon helt okej lugn igen.
   
  Dagens runda bestod av mycket galopp (alltså innan vi träffade alla älgar) och målet är att jag måste rida henne lika lugnt och kontrollerat men i ett högre tempo. Nu är hon så fin i den samlade galoppen att det är dags att ta nästa steg. Hon var fin idag! Vi gjorde även en del tempoväxlingar och jag har inget dirket att klaga på.
   
  Den senaste veckan har det "hänt" något. Det känns ungefär som att jag har fått loss hjärnan på henne, haha. Fult förklarat, men alltså hon är jättelugn och sansad! Fortfarande pigg och framåt att rida, men hon är tillfredsställd och nöjd med tillvaron, eller något. Som hon är nu är hon så gott som perfekt att rida eftersom hon är så trevlig i huvudet.
   
  Även Pärla var skitfin idag! Henne började jag med och vi red barbacka för det var länge sedan sist. Hon var precis lagom - pigg, ville framåt, så arbetsvillig hon kan bli och ja, som hon var idag så borde hon alltid vara!
   
  Aleccis och jag var ute i 1h 30minuter och Pärla och jag var ute i ungefär 1h. Nu är båda hästarna på toppen av den där bergodal-liknande känslotrappan eller vad man ska kalla den. Ibland har man sämre tider och just nu är de bättre. Det känns jättebra att rida båda just nu och det är så kul när de är ridbara osv.
   
  Förresten så skiter jag i tävlingen 1/4 i Värnamo. Pärla är det inget fel på, men jag känner att vi borde hoppa mer innan och det vill jag helst inte göra i snön. Det ger inga bra förutsättningar och då blir det inte rättvist mot henne att åka och be henne hoppa på klasser. Så vi avvaktar och tar nästa, som är i mitten av april, istället. Då blir det två starter på 90 cm och förhoppningsvis är vi mycket bättre förberedda då!
   
  På bilden är det älgarna, efter att en av dem jagade oss. Den sista står till höger om trädet borta till vänster.
   


  Kommentarer
  Aili

  Coolt med älgar! Fin bild! :)

  2013-03-23 @ 08:17:20 | URL: http://ailis.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.