• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nästan lika fin idag

  Idag red vi en annan runda. En "ny" för hästen, då hon aldrig har fått gå den innan. Hon var tittig och så, men hon blev faktiskt nästan lika fin som igår! Hon hade bergis varit det om det inte var en ny runda, som sagt.
   
  Vi red neråt byn, över stora vägen, på asfalt, grusväg, skogen, grusväg, skogen och sen lät jag henne rulla på i trav och galopp på en volt när vi var på en lite större plätt (ca 15 m volt), sen fortsatte vi rida i skogen lite till och sen grusväg, asfalt och genom byn. 1 h 30 minuter. 
   
  Jag känner att hon verkligen behöver sådana här lite längre pass och jag ska verkligen försöka pressa in det så ofta det bara är möjligt! Snacka om nöjd häst när man är hemma igen. :)
   
  Efter rundan passade jag på att fräscha upp hennes träns igen. Det har jag inte gjort sedan jag köpte det, så det var välbehövligt! Dessutom passade jag på att "laga" tyglarna med, då ena haken hade fått stryk efter vår lilla incident och blivit utdragen vilket gjorde att den åkte ur bettringen fyra gånger när vi red igår. Tack vare skruvstädet i verkstaden så kunde jag pressa ihop den försiktigt ett par millimeter igen och den var knäppt hela tiden under dagens tur. Skönt att det gick att fixa så enkelt! (Den hade lika gärna kunnat gå i tusen bitar eftersom det tydligen är gjutgärn(?) så det var en chansning att se om det skulle fungera, men det gjorde det ju!)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.