• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Min åsikt om kvarkan och allt det har medfört

  Vetlandaortens Ryttarförening har konstaterade fall av kvarka. Detta är inget nytt och vad jag har hört så är de på god väg att friskförklaras. (I bästa fall är det bara någon vecka kvar? Men det är väl mest spekulationer, antar jag?)
   
  På anläggningen bor det förutom ridskolehästar även privathästar. Av dessa privathästar är fler av dem välmeriterade och tävlar på olika nivåer, framför allt åt de högre hållen.
   
  Som ni förstår av min Pärletant med lång ovårdad man och hovskägg som häver sig över 90 cm är vi väl egentligen inte så nära vänner med andra klubbkamrater, MEN oavsett vad så tycker jag ärligt talat riktigt synd om de ekipagen som har drabbats av detta. De som är, och har varit, friska men ändå blir satta i isolering och inte kan ut och tävla osv. Jag tänker mig in i situationen och förstår verkligen hur ledsamt det är när något händer som man inte kan styra överhuvudtaget och man blir drabbad av det oavsett vad man har gjort eller för den delen inte gjort. Jag som ändå är tävlingsryttare (men inte i den mängd och nivå) skulle tycka att det var oerhört jobbigt att inte kunna fullfölja mina tävlingsplaner. Man har ju ändå satt upp planerade tävlingar och mål av en anledning!
   
  I föreningens gästbok kunde man läsa om diverse "hot" och anmälningar. Det allra värsta var riktat mot ett par stycken som har flyttat sina hästar och har dem isolerade på en annan plats. Återigen, inget som helst illa ment mot någon - även om det kommer låta så. Jag är bara äckligt rädd för att mina hästar ska bli smittade (även om risken i bästa fall är över).
   
  Hur som helst så var detta vad en av ridlärarna skrev/svarade i gästboken:
   
  Här kommer min poäng. Ridläraren påstår detta: "där inga andra hästar befinner sig". Jag vet vart dessa hästar är flyttade (vilket givetvis inte är någon "hemlis", men ändå) och vad jag mer vet är att JAG REGELBUNDET RIDER DÄR / I NÄRHETEN MED MINA HÄSTAR.
   
  Det är lätt för dem att påstå att det inte finns andra hästar där, men de vet ju inte vad som rör sig längs vägarna? Nu menar inte jag att mina hästar får gå och slicka på andras hästar hejvilt. Men kvarka är sjukt smittsamt (återigen är vad jag vet dessa hästar inte smittade, iaf inte såpass att det har brutit ut någon sjukdom - men ändå!). Av ren princip tycker jag det är under all kritik att påstå att det inte finns andra hästar där.
   
  Sen har jag personligen inget emot att de flyttar hästarna. Det gör de såklart för hästarnas skull och vem hade inte gjort allt för att hålla sin häst frisk?!
   
  Jag tycker bara, återigen, att det är riktigt pissdåligt att jag som motionsryttare kan rida förbi och tro att det är "grönt ljus" medan det i själva verket kanske inte är det. Det gäller inte bara här och nu, eller kvarka för den delen. Det kan självklart alltid vara något "skumt" med djur och folk man möter när man är ute och rider. Jag kan inte låta bli att tycka att det är dålig stil att påstå att det är "hästfritt" när vissa faktiskt rider där det finns möjlighet - dvs längs skogsvägar och grusvägar till exempel.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.